Az erjesztett szójababból, olajtalan szójapehelyből és búzából összeálló szósz ételízesítőként használható. Az ázsiai konyha egyik alap pillére. Főzéshez, sütéshez, marináláshoz, valamint mártások remekeléséhez könnyen és gyorsan alkalmazható, ízletes végeredménnyel. Két típusa ismert a gasztronómiában. A világosabb variációra sós ízkarakter és könnyedebb matéria jellemző, míg a sötétebb variáns gazdagabb ízvilágot takar, sűrűbb textúra mellett.
Ázsiát már réges-régen meghódította ez az alapanyag, ám a varázsát és a valódi báját az európaiak is megismerték, sőt megszerették. Nem véletlen, hogy manapság a tradicionálisan európai konyha is előszeretettel használja, nemcsak ázsiai fogásokhoz. Természetesen ha te ragaszkodsz az autentikus elkészítéshez és konyhádban igazi japán csemegét kívánsz remekelni, akkor a szósz kiváló választás, mely nem hagy cserben a megvalósítás ínycsiklandozó perceiben. Az a kezdeményezés is méltán közkedvelt, hogy európai fogások nyerjenek vadonatúj karaktert a hozzáadásával. Csak a képzelet és persze az ízlésed szabhat határt az alkalmazásának. A vegetáriánus illetve vegán életmódot követők számára szinte kihagyhatatlan alapanyag, lévén kiváló ízt kölcsönöz a húsmentes ételeknek, gazdag ízélményt produkálva.
A Kikkoman szójaszósz azon kívül, hogy a piacon egyedülálló hitellel és ínycsiklandozó ízjegyekkel rendelkezik, még egy pozitívummal is büszkélkedik, ez pedig a kiváló ár/érték arány. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy úgy töltheted fel otthonod kamrájának polcait, hogy nem kell súlyos kiadásokkal számolnod. A pénztárcabarát áraknak köszönhetően akár több üveggel is betárazhatsz belőle, hogy egy váratlan helyzet se tudjon rajtad kifogni, s bármikor ázsiai ízvilággal tudj előrukkolni. A Kikkoman által alkalmazott receptúra több évszázadra tekint vissza, azaz a valódi tradíciókon alapul. Innentől kezdve nem túlzás azt állítani, hogy a gyártósorról kikerülő szósz párját ritkítja, s szó szerint Ázsia fűszeres világát idézi meg történelmi karakterével.