A finomra őrölt, szárított, zsírtalanított kókuszhús nagyjából 20%-ban képes kiváltani a búzalisztet, de felhasználását tekintve nem érdemes leragadnod a helyettesítő alternatíva szintjén. A liszt rosttartalma kimagasló, nincs még egy olyan termék, amely ilyen magas (38,5%) arányban tartalmazna rostanyagot. Ez több szempontból is fontos információ és pozitív tulajdonság.
Egyrészt megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásával társítva határozott jóllakottság érzet érhető el a segítségével. Másrészt a rost felduzzadva (víz hatására) átmasszírozza a bélfalakat, eltakarítva a salakanyagokat, tehát serkenti a bélmozgást, ezzel együtt a kiválasztást, méregtelenítést. Harmadrészt alacsony szénhidrát tartalmának köszönhetően diétázók és fogyókúrázók is fogyaszthatják. Hipoallergén liszt, mivel semmilyen allergént nem tartalmaz. Mentes gluténtól, koleszterintől, ám proteinben gazdag. Antibakteriális jellemvonásainak hála pozitívan befolyásolja az immunrendszer működését.
Az mct zsírsavak valódi kincsek, mivel közbenjárásukkal karbantartható a szív- és érrendszer működése, s csökkenthető a rossz koleszterin szintje. Ráadásul serkenti az agyi tevékenységeket és a vércukor szintre is előnyösen hat. A kókuszliszt ár mértéke a fentiek fényében majdnem mellékes, mert a termékben összpontosuló , a szervezetre több területen is pozitívan ható jellemvonások megfizethetetlenül értékes élelmiszerré varázsolják.