Mindenek előtt azonban essen néhány szó az előállításáról. A lisztet közvetlenül, vegyszerek alkalmazása nélkül a szőlőmagból állítják elő. A vörös szőlő magjából előbb kisajtolják az értékes olajat, majd a fennmaradó masszát finom szemcsés liszté őrlik a szakemberek. Így már kiválóan, és egyszerűen beilleszthető az egészségtudatos étrendbe. Mivel pazar állaggal, és ízvilággal rendelkezik, ezért sokoldalúan felhasználható.
Érdemes kiemelni magas polifenol tartalmát, aminek köszönhetően óvja a szív- és érrendszer működését, támogatja az immunrendszer megerősödését, mérsékli a kiugró vércukor-értékeket, és hatékonyan száll szembe a szabad gyökökkel, ami a daganatos betegségek elleni küzdelem legfőbb mozzanata. Megannyi ásványi anyagot (magnézium, kálium, vas) tartalmaz, amik kiegészülve a vitaminokkal, és antioxidánsokkal eredményesen segíthetik az idegrendszer optimális működését, s hozzájárulhatnak a szembetegségek, időskori szemelváltozások (például szürke hályog) prevenciójához.
Szőlőmagliszt a gyakorlatban
Érdemes bevezetned a mindennapjaidba a fogyasztását. Kitűnő ötlet joghurtba, müzlibe keverned, de a különböző turmixok, italok is meghálálják a jelenlétét. Mivel íze abszolút semleges így probléma nélkül bekeverhető más lisztekkel, vagy mixelhető össze más alapanyagokkal. A közreműködésével kenyérféléket, süteményeket, vagy akár pékárukat is készíthetsz. A végeredmény nemcsak finom, hanem határozottan egészséges lesz!