Leírás
Agave szirup 350g
A Mexikóban őshonos agavé növényből kinyert természetes édesítőszerről van szó. A kinyert koncentrátumból szirupot készítenek, amely fruktózt és glükózt tartalmaz. 100%-ban természetes, finom édesítő a végeredmény.
Az agave szirup jellemzői
Glikémiás indexe alacsonyabb a finomított cukrokénál.
Édesítőértéke igen magas, ezért kis mennyiség is elegendő belőle.
A finomított cukorral ellentétben számos értékes tápanyagot tartalmaz, mint például vasat, kalciumot, káliumot, foszfort és magnéziumot.
Könnyen emészthető, használhatják azok, akiknél a szacharóz emésztési problémákat okoz.
Az agave szirup felhasználása
Finom aromás íze miatt sütemények, müzlik, gyümölcsös ételek, italok és péksütemények édesítésére is alkalmas.Bármilyen receptnél helyettesíthetjük a cukrot a sziruppal. A szükséges cukormennyiség háromnegyedét tegyük bele és arányosan csökkentsük a folyadékok mennyiségét is, akárcsak a méz esetében tennénk. Az agave szirup egy finom és valóban sokoldalú édesítő, amely kiválóan helyettesíti a cukrot, mézet, juharszirupot vagy más természetes édesítőszereket. Kevésbé sűrű, mint a méz, így könnyebben bele tudjuk keverni az ételekbe. A kellemes ízű szirup kiemeli az ételek igazi ízét, felhasználhatjuk az összes kedvenc receptünknél.
Összetevők: agave szirup.
100g agave szirup tápanyagértéke
Energia KJ-ban: 1275
Energia Kcal-ban: 300
Zsír: 0,1g
- amelyből telített zsírsav: 0,1g
Szénhidrát: 75g
- amelyből cukor: 71,8g
Fehérje: 0,1g
Só: 0,1g
Receptek agave sziruppal
Matcha teás kókuszszelet
Fekete bab brownie
Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt
Rizspalacsinta
Epres zabsüti
Cikkszám: 22347