Leírás
A kardamom jellemzői

A kardamom emésztést fokozó (gyomorerősítő, szélhajtó). Köhögéscsillapító és tonizáló szer. Magas illóolajtartama van, antioxidánsokat tartalmaz, emellett vasat, mangánt, káliumot, kálciumot és magnéziumot valamint C-vitamint, B2 (riboflavin) és B3 (niacin) vitamint is tartalmaz.
Kardamom, a fűszerek királynője
A világ egyik legrégibb és legmegbecsültebb fűszere. Nevezik a fűszerek királynőjének. Már ősidők óta használják. A zöld kardamom főként az édességek, desszertek és sütemények különleges fűszere, de kávét és kevert italokat is ízesítenek vele. A fehér kardamom világos színű krémekben, habokban és mártásokban kerül felhasználásra. A fekete kardamom kissé füstös íze miatt inkább a húsok és zöldségek ízesítésére alkalmas.A kardamom konyhai felhasználása

Mézeskalácshoz, marcipánhoz, páclevekbe, likőrökhöz az egész magvakat használjuk, rizs, gyümölcssaláta, curry, kenyér, sütemények, török kávé, csokoládé, salátaöntetek ízesítésére pedig a porát.A kardamomot két teljesen különböző konyha használja a legtöbbet a világon, az arab és a skandináv. Előbbinél kardamomos kávé vagy tea a vendégváró ital, a fűszert gyakran a kávéval együtt pörkölik. A skandináv konyha főként édességekhez, kalácsokhoz, mézeskalácshoz, húsokhoz, glögghöz használja, Svédország és Norvégia az arab országok mellett a legnagyobb importőrnek számít. A marokkói, jemeni, etióp fűszerkeverékek, valamint az indiai ételek elengedhetetlen hozzávalója, a garam masala vagy a tejes masala chai tea egyik alapja. Nemcsak édességekhez, hanem húsokhoz (például bárányhoz) is nagyon jól illik, használják pástétomokhoz, rizshez, csatnihoz. A gyümölcsök közül az almához, körtéhez, birsalmához illik a legjobban, egy egyszerű almás rétest vagy forró csokoládét egy csipet kardamommal nagyon jól fel lehet dobni.
Összetevők: egész kardamom
A termék allergéneket (mustárt, szezámmagot, zellert, mogyoróféléket, glutént) feldolgozó üzemben készült.
Receptek kardamommal

Mangó lasszi
Sütőtökös csokoládés puding
Egyszerű zabmuffin aszalt szilvával
Fekete rizspuding
Fekete szezámtej, kapucsínó és édes krém
Tökmézes keksz
Fekete bab brownie
Diótorta
Epres zabsüti
Cikkszám: 22405
Paraméterek
Vegán | Vegán |