Leírás
A konjac liszt a konjac növény gyökérgumójából készül. Ez a mindenmentes növényi eredetű alapanyag különleges sűrítő tulajdonsággal bír: kitűnő vízmegkötő képessége miatt ételek sűrítéséhez, pudingok, mártások, krémek készítéséhez kiválóan felhasználható. Általában egy-egy recepthez csupán néhány grammra van szükség, hogy tökéletes állagú piskótát, krémet, pudingot kapjunk. Emiatt érdemes pontosan követni a receptek utasításait, és pontosan adagolni a kívánt végeredmény elérése érdekében. A konjac liszt alkalmas arra is, hogy sütésnél helyettesítse a tojást.
A konjac liszt gluténmentes, íztelen, szagtalan, nem hízlal, ugyanis nagyon alacsony a kalóriatartalma, nem emeli a vércukorszintet, szinte teljesen szénhidrátmentes és zsírmentes. Jóllakottság érzetet okoz, ugyanis a gyomorban is megköti a vizet, megduzzad. Éppen ezért kiválóan beilleszthető bármelyik diétába valamint a fogyókúrázók és a csökkentett szénhidráttartalmú diétát követők étrendjébe is. Ugyanakkor fontos, hogy a konjac lisztes ételeket sok folyadékkal fogyasszuk.
100 gramm konjac liszt tápértéke:
Energia KJ-ban: 732Energia Kcal-ban: 175
Zsír: <0,2g
- amelyből telített zsírsav: 0,0g
Szénhidrát: 0,1g
- amelyből cukor: 0,0g
Fehérje: 1,1g
Só: 0,0g
Receptek konjac liszttel
Csicseriborsós csokikrémmel töltött piteKönnyen készíthető beigli
Jackfruittal töltött ravioli
Cikkszám: 20025