Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Rizsliszt 1kg
990 Ft (780 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Rizsliszt 1kg

990 Ft (780 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
Átlagos értékelés: (1)
Elérhetőség: Raktáron

A fehér rizsliszt a hántolt rizsszemek finomra őrlése által keletkezik. A rizslisztben az értékes tápanyagok ugyanúgy megmaradnak, mint a hántolt rizsszemekben. Vegán. Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Leírás

A rizsliszt értékes tápanyagokat tartalmaz

A rizsliszt jellemzői

A héjuktól megfosztott, hántolt rizsszemeket a lehető legfinomabbra őrlik, így nyerik a nagyon selymes textúrájú rizslisztet, amelyben az értékes tápanyagok ugyanúgy megmaradnak, mint a hántolt rizsszemekben. Ebből készül például a kínai konyha mindennapos fogása, a rizstészta.

A rizsliszt felhasználása

A rizslisztet rendkívül sokféleképpen használhatjuk fel. Kiváló az omlós tésztákhoz, az édes tésztákhoz, finom galuska, de még palacsinta és puding is készíthető belőle. Lehet más lisztekkel is keverni és tökéletes megoldás levesek, főzelékek, szószok sűrítésére. A rizslisztből készült sütemény sütésekor nincsen szükség tojásra.
Mivel nem tartalmaz glutént, az arra érzékenyek gyakran beiktathatják étrendjükbe.

A rizsliszt fontos tápanyagokat tartalmaz

A rizs egészséges, teljes értékű táplálék, mind a 9 esszenciális aminosavat tartalmazza, de a szervezet működéséhez elengedhetetlen nem esszenciális aminosavakban is gazdag. Magas a foszfor- és a magnéziumtartalma. Mivel igen csekély mértékben tartalmaz nátriumot, mindenképpen javasolható szívelégtelenség, ödéma, magas vérnyomás és túlsúly esetén.

A rizs rövid története

A rizs hazája Délkelet-Ázsia. Legnagyobb mennyiségben Kínában, Burmában, Sri Lankán, Thaiföldön, Vietnamban és a Fülöp-szigeteken termesztik. Európában a XV. század óta ismerjük.
A rizs az egyik legfontosabb gabonafajta. Az emberiség egyik alap élelmiszere, - a Föld lakosságának többmint a fele mindennapos táplálékként fogyasztja, főleg Ázsiában és Afrikában.
Rövid- és hosszúszemű fajtákat termesztenek, és a szemeket hántolással tisztítják meg az őket fedő pelyvától.


 

100 g fehér rizsliszt tápértéke:  A rizsliszt sok jó tulajdonsággal rendelkezik

Energia KJ-ban: 1547   
Energia Kcal-ban: 369    
Zsír: 0,36g    
 - amelyből telített zsírsav: <0,1g    
Szénhidrát: 77,6g    
 - amelyből cukor: 0,4g    
Fehérje: 8,8g    
Élelmi rost: 7,9g
Só: <0,1g    
 

Vegán, gluténmentes palacsinta elkészítése

 

Receptek rizsliszttel Finom receptek rizsliszttel

Képviselőfánk
Sajtos pogácsa
Vegán palacsinták
Lisztkeverék házilag
Rizspalacsinta
Shiitake gombakrémleves rizslisztes krumpligombóccal
15 perces gesztenyekeksz
Piskótatekercs
Egyszerű rizskenyerek
Gyümölcskenyér helyett  Finom receptek rizsliszttel
Triplán almás pite
Vegán Moskauer
Áfonyás lila muffin 
Élesztőmentes szódakenyér 
Kapros kölespite 
Citromos puffancsok 
Eperkenyér
Jackfruittal töltött ravioli 
Rizspalacsinta


Egyszerű rizsliszt lepény

A rizsliszt lepény hozzávalói:

- másfél csésze rizsliszt
- 3 evőkanál burgonyapehely
- só és víz

A rizsliszt lepény elkészítése:

A rizslisztet, a burgonyapelyhet és a sót keverjük össze annyi vízzel, hogy olyan sűrű legyen, mint a szokásos palacsinta tészta. Nem elengedhetetlen összetevő, de aki szereti tehet bele egy tojást is, és ízlés szerint fűszerezhető tetszőleges zöldfűszerekkel is.
Kenyér helyett is nagyon finom.


 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba



                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 
 
Cikkszám: 20116

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2022. 03. 02. -
Köszönöm a sok receptet hozzá