Leírás
A tápiókaliszt / tápióka keményítő tulajdonságai
A tápióka liszt egy keményítő, amit a manióka nevű növény gyökeréből egy különleges eljárással vonnak ki. Az egészet átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot. Így készül el a tápióka keményítő, mellyel helyettesíthető a hagyományos liszt is.
A tápiókaliszt / tápióka keményítő felhasználása
A tápiókaliszt vagy keményítő tökéletesen beilleszthető a gluténérzékenyek étrendjébe és a különböző diétákba.A vele készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek, ezért ajánlatos elsősorban kenyerek, péksütemények
elkészítéséhez. Maglisztekkel keverve a kenyér állaga is kitűnő lesz.
Alkalmas továbbá sütésre, főzésre. Kiváló adalékanyag szószokhoz, mártásokhoz, főzelékekhez. Ez az egyik leginkább konyhabarátnak nevezhető keményítőféle, rendkívül sima, csomómentes ételeket készíthetünk vele. Átlátszóan sűrít, felhasználható pudingok, desszertek, levesek készítéséhez is. Nagy előnye, hogy gyors hűtés
során sem csapódik ki a főtt ételből, így kitűnően viseli a hűtési folyamatokat is.
100 gramm tápiókaliszt tápértéke:
Energia KJ-ban: 1590
Energia Kcal-ban: 380
Zsír: 0,1g
Szénhidrát: 91g
- amelyből keményítő: 85g
Fehérje: 0,1g
Só: <0,1g
Receptek tápiókaliszttel
Epres tápiókapuding
Profiterol - vegán fánk
Kókuszkrémmel töltött palacsintatorta
Pita
Kovásszal készült gluténmentes kenyér
Lektinmentes kenyér kendersajttal vagy kenderkrémmel
Kapros kölespite
Csicseris, zabpelyhes chips spenótos növényi krémsajttal
Diótorta
Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt
Jackfruittal töltött ravioli
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 21069