A vörös tengeri moszatokból nyert por kiválóan alkalmazható ételek sűrítésére, valamint zselésítésre. Az íze abszolút semleges, ahogy színnel sem rendelkezik. Ha össze kellene hasonlítani egy másik zselésítővel, akkor a zselatinnal érdemes egy lapon emlegetni, mellyel megegyező minőségben végzi a dolgát, ami óriási pozitívum. A zselatinnal ellentétben (állati eredetű) növényi forrásból származik, aminek köszönhetően a vegetáriánusok illetve a vegánok előszeretettel használják.
A közbenjárásával kitűnő állagú lekvárok remekelhetőek, de zselék, krémek, különböző torták, sőt akár ízesített aszpikok, kocsonyák is alkothatóak a segítségével. Fontos tulajdonsága (aminek hála étrend kiegészítőként is híressé vált), hogy 80%-ban rostot tartalmaz, vagyis az elfogyasztása után tetemes mennyiségű vizet szív fel, s így megdagadva a gyomorban kíméletesen halad végig az emésztőrendszeren, kipucolva azt a salakanyagokból. Ahhoz, hogy ez a természetes folyamat végbemenjen elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele, hiányában a rostok betömörödnek és komoly gyomorgörcsök, székrekedés alakulhat ki.
A fogyni vágyók számára is jó hír a magas rosttartalom, mivel az agar agar hozzájárulásával készült remekek nem kis mértékben telítenek, hamar száműzve az éhségérzetet. Nem véletlenül kedvelik oly sokan a gasztronómia területén: alacsony adagolás mellett is erős gélt alkot, melegítés közben is megtartja az állagát, stabil marad, s a tárolása sem okozhat kihívást, vagyis a használata pofonegyszerű, az általa elért végeredmény pedig kocsonya „remegtetősen” tökéletes.