Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Az algalap a tányérodra kívánkozik!

Az algalap koncentrált formában tartalmaz ásványi anyagokat, nyomelemeket. Lúgosító, méregtelenítő és tápláló tulajdonságainak köszönhetően a WHO a superfoodok közé sorolja, ami már önmagában nem akármilyen elismerés, és egyfajta bizonyítéknak is tekinthető, már ami az egészségmegőrzésben betöltött fontos szerepét illeti. 

Az alga zöld színét pigmentjeinek köszönheti, melyek a fotoszintézis felelősei. A fényt életerővé átalakító színanyagok antioxidáns jellemvonásúak, vagyis az alga fogyasztásával hatékonyan támogatható az immunrendszer optimális működése, de komoly eredmények érhetőek el a koleszterinszint csökkentésében és a magas vércukor mérséklésében is. A szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartásában főszerepet játszhat.

Jelentős vírusölő jellemvonással büszkélkedik, ráadásul méregtelenítő funkciójának hála támogatja a salakanyagok eltávolítását, megkönnyítve ezzel a máj munkáját. Az algák egyik leghíresebb tulajdonsága, ami nagyjából felülmúlhatatlan, hogy képesek megkötni a nemesfém szennyeződéseket. Sajnos ennek negatív következményét a tengerek mélyén tapasztalhatjuk is, ám ha táplálékról van szó, akkor ez annyit jelent, hogy az alga megköti és ezáltal kivezeti az emberi szervezetből a káros adalékokat.

Már az aztékok és a maják is tudták, hogy micsoda erő lakik a porított algában. Roboráló és sejtmegújító tulajdonsága miatt előszeretettel alkalmazták. Egyetlen kitétel szerepel, már ami a rendszeres fogyasztását illeti: mivel magas a természetes jódtartalma, ezért napi 1 g-nál többet nem ildomos a szervezetbe juttatni. Az algalap az algák összes jó tulajdonságát egyesíti, ráadásul pazar gasztronómiai remekművek alkothatóak meg a segítségével. Bármivel megtöltheted, ami a gyomrodnak kedves, de hagyományos sushit is szervírozhatsz a közbenjárásával.