Leírás
Mi a banánvirág?
A banánvirág a banángyümölcsök alatt található lila, vízcsepp alakú bimbó, virág. A banánvirág a délkelet Ázsiai és indiai konyha kedvelt alapanyaga. Nyersen vagy főzve is felhasználható.Mire használják?
Alapanyagként használják salátákban, currykben, ragukban, levesekben. Kiváló vegán húshelyettesítő. Íze kicsit az articsókáéra hasonlít, így azt is lehet vele helyettesíteni.
A banánvirág előnyös tulajdonságai
VITAMINOK
Jó forrása az A és a C vitaminnak, található benne E-vitamin is.
ÁSVÁNYI ANYAGOK
Az ásványi anyagok közül kiemelkedik a kalcium, vas, foszfor, réz, magnézium, kálium.
ANTIOXIDÁNSOK
A banánvirág gazdag forrása a fenolsavaknak, csersavaknak, flavonoidoknak és más antioxidánsoknak, melyek védik a szervezetet az oxidatív károsodásoktól.
ROSTOK
Tartalmaz oldható és oldhatatlan rostokat is, ezzel segíti az emésztőrendszer munkáját.
ALACSONY KALÓRIATARTALOM
100g banánvirág mindössze 44 kJ / 11 kcal kalóriát tartalmaz, ezzel hozzájárulhat a megfelelő diéta kialakításához.
Banánvirág konzerv 510g
Összetevők: banánvirág (52%), víz, só.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Minőségét megőrzi: lásd a palackon. Származás: Thaiföld.
100g banánvirág tápértéke
Energia: 44 kJ/11 kcal
Zsír: 0g
-amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 0,7g
- amelyből cukrok: 0g
Rost: 2,2g
Fehérje:0,8g
Só: 0,7g
Receptek banánvirág konzervből
Rántott "csirkemell" banánvirágból, rizsmorzsa bundában
Halétel helyett - algaízesítésű banánvirág falatok
Hamis halkrém banánvirágból és algából fekete zsömlével
Növényi sajttal töltött banánvirág
Banánvirágsajt recept
Aranygaluska banánvirágpudinggal
Cikkszám: 20980