Bulkpraktikák
Hab csicseriborsó konzerv levéből
Vegán tejföl készítése
Lenhab készítése
A lenhab nem csak tökéletesen pótolja a tejszínt, de szerintünk annál finomabb is, tiszta növényi forrásból elkészíthető, minden különösebb hókuszpókusz nélkül felverhető, állagát másnapra is megtartja, könnyű, a vele készült krémeket, habokat lazává, omlósan/olvadósan krémessé varázsolja.
Shiitake gombakrém recept
Shiitake gombakrém - finom és egészséges
Egy kenyérre kenhető vagy mártogatósnak is jó, gombakrémet készítettünk belőle, azt gondoltuk, hogy fogyasztása így a mindennapi táplálkozás részévé tehető, reggelire, vacsorára, szendvicsekbe, kenyérre kenve egyaránt fogyasztható, de tésztaételek feltéteként is elképzelhető."Tojás" chia magból
Hogyan főzzünk tökéletes basmati rizst?
A basmati rizs - melyet kedvező áron beszerezhetsz nálunk - elkészítése egyszerű, ha ismerjük a trükkjét. Most eláruljuk mi az, sőt kétféle főzési technikát is megosztunk.
Lenmagtojás készítése
Zabtej, zabtejszín, zabtejföl recept
Sajnos a növényi tejek, tejszínek igen borsos áron kaphatók az üzletekben, már amelyikben kaphatók. Mindegyiket el tudjuk készíteni otthon is, olcsón, finoman. Hogy olyan lesz-e pontosan, mint a bolti? Sok esetben sokkal finomabb is.
Ilyen a zabtej, zabtejszín, zabtejföl is. Finom, krémes, ha akarjuk édes, ha akarjuk sós. Olcsó, finom, egészséges.
Szezámvaj recept
Ezt a gluténmentes vegán vajat elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek nincsen „nagyteljesítményű aprítógépük”. Gyakori, hogy a magvajak készítéséhez ilyen gépeket ajánlanak a receptek készítői, de sokunknak nincs ilyen, a háztartásunk nem is igényli a hétköznapokban, nem beszélve a borsos árakról, nem mindnyájan engedhetjük meg magunknak az ilyen magas költséget.