A képen látható cordon bleut nem húsból készítettük, hanem jackfruit gyümölcsből. Készíteni is és enni is igen nagy élmény volt. Küllemre és „bellemre” is határozottan hasonlít névadó elődjére.
A jackfruit még csak mostanában van terjedőben nálunk, a Bulkshop kínálatában sem régen szerepel.
Nagyon jól ízesíthető húspótló, húshelyettesítő ételek készíthetők belőle. Egy új alapanyaggal gazdagodtunk, igyekszünk is az előnyeit, sokszínű felhasználhatóságát kihasználni. Ez is egy ilyen variáció.
A cordon bleu jackfruittal hozzávalói
1 jackfruit konzerv
1-2 vékony szelet növényi sajt (bolti, kemény)
Hozzávalók a páchoz
1 bögrényi zöldségalaplé
1 mokkáskanál fokhagymapor
1 mokkáskanál hagymapor
1 mokkáskanálnyi só
bármilyen fűszer, amit a páclében el tudunk képzelni, amit szeretünk
Hozzávalók a panírozáshoz
1 konzerv csicseriborsó leve / lenfehérje*

5-6 evőkanál csicseriborsóliszt
panírmorzsa / pankó morzsa / gluténmentes panírmorzsa
olaj a sütéshez

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A cordon bleu jackfruittal elkészítése
1. Készítsünk zöldségalaplevet. 1 púpozott evőkanál sótlan ételízesítőt főzzünk egy bögre vízben. A levét ízesítsük fokhagymaporral, hagymaporral, más fűszerekkel. 20 percnyi főzés után szűrjük le.2. A jackfruit levét szűrjük le és szeljük ketté őket, hogy laposabb szeletek legyenek.
3. Az elkészített páclébe áztassuk be néhány órára a jackfruitszeleteket. (Akár egy éjszakára.)
4. A páclében főzzük 20 percig a jackfruit szeleteket. Szűrjük és csöpögtessük le. Hűtsük ki.
5. Készítsük el a cordon bleu szeleteket. Két szelet jackfruit közé tegyünk egy méretre szabott sajtszeletet, fogjuk össze őket és úgy panírozzuk.
6. Duplán panírozzunk. Először mártsuk a csicseriborsólébe, majd a lisztbe a cordon bleukat, ezt ismételjük meg. Végül forgassuk a morzsába.
7. Forró olajban süssük ki.
8. Tetszés szerint tálalhatjuk.
*A tojáshelyettesítő lenfehérje elkészítése.
---
Mi a jackfruit?
A jackfruit jelenleg az egyik legnagyobb trend a vegetáriánusok és a vegánok között. Amellett, hogy sokoldalúan felhasználható és ízesíthető, számtalan előnyös tulajdonsággal is bír szervezetünk számára.
A jackfruit egyik különlegessége abban rejlik, hogy nem csak a gyümölcsimádók kedvence. Íze lágy, édeskés, gyümölcsszerű – leginkább a banán, az őszibarack, a mandarin és a mangó keverékére emlékeztet.
Kissé éretlen formájában a gyümölcs textúrája szálas, hasonló bizonyos húsokéhoz. Nincs igazán saját íze, így ízsemlegessége garantálja, hogy kitűnő húshelyettesítő alapanyagként lehessen használni. Bármilyen módon ízesíthetjük.
Nézzétek meg más jackfruitból készült ételeink receptjét is.
Jó étvágyat!
A cordon bleu recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN KOLBÁSZOK | ÉTELEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA