Amikor ezt az olcsón előállítható ételt elkészítettük és megkóstoltuk, még minket is meglepett, hogy mennyire finom, ízekben gazdag, könnyű és mégis laktató étel. Mint minden indiai étel. Ez is az az ételféleség, amelyben soha nem lehet csalódni. Krémes, szaftos, fűszeres, melengető, könnyen elkészíthető és alig kerül pénzbe. Csicseriborsó konzervből készítettük hagymás alapon, indiai ételekre jellemző fűszerezéssel. Fél bögre mangópürét is kevertünk bele, ettől egészen különleges, picirit édeskés, különleges ízt kapott. Fűszerből sokfélét tettünk bele, hogy a jellegzetes, csakis az indiai ételekre jellemző ízvilágot létrehozzuk. Elkészítése egyszerű, nem időigényes, akár munka után, egy egyszerű vacsoraételnek vagy könnyű ebédnek is megfelel. Ehetjük kenyérrel, rizzsel, kedvenc tésztánkkal, minden körettel nagyon finom lesz. Mi zöldséges rizzsel ettük, ami azt jelenti, hogy a fővő rizshez egy kis csomag mirelit, vegyes zöldséget is hozzákevertünk.
A csicseriborsós, mangós curry hozzávalói 2 személyre
1 doboz csicseriborsó konzerv1/2 bögre (1 bögre = 2,5 dl) mangópüré
1.5 bögre kókusztej
1 közepes nagyságú fehér vagy vörös hagyma
4 gerezd fokhagyma / lehet kevesebb
1 darabka, kb. 2 cm-es darab friss, reszelt gyömbér / 1 kávéskanál őrölt gyömbérpor
2-3 evőkanálnyi olaj (mi rizsolajat használtunk)
Fűszerek: sokféle, mindenből egy kevés, az ételbe kerülés sorrendjében:
1/4 kávéskanál köménymag
1 babérlevél
3-4 darab szegfűszeg
1/4 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál Garam Masala
1/4 kávéskanál csili / lehet több
só ízlés szerint (1/2 kávéskanál, kóstolgassuk)
1 kávéskanál almaecet
1 csipetnyi őrölt, fekete bors
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A csicseriborsós, mangós curry elkészítése
1. Ha krémes, sima szószt szeretnénk kevés (2 evőkanálnyi) vízben turmixoljuk meg a hagymákat és a gyömbért, de ha lereszeljük úgy is jó.2. A főzőedénybe tegyük fel az olajat és melegítsük fel.
3. A meleg olajba dobjuk bele a köményt, kevergessük és pirítsuk keveset.
4. Tegyük hozzá a babért, tologassuk kicsit a serpenyőben, amíg megpirul.
5. Adjuk hozzá a szegfűszegeket és pirítsuk kicsit a köménnyel és a babérral ezt is. Figyeljünk rá, kevergessük, ne égjenek meg, de jól piruljanak meg a fűszerek.
6. Adjuk hozzá a turmixolt gyömbéres hagymát, kevergessük, sütögessük, pirítsuk 5 percnyi ideig de nehogy megégessük, de ne is maradjanak nyersek.
7. A sülő hagymához adjuk hozzá a csilit, a garam masalát és a fahéjat. 1 percig még kevergessük együtt.
8. Öntsük fel a kókusztejjel, öntsük bele a mangópürét, sózzuk meg.
9. Forraljuk fel a keveréket, majd takaréklángon főzzük 5 percig ezt a mártást fedő alatt.
10. Ezután adjuk hozzá a léből kiszűrt csicseriborsó szemeket.
11. Főzzük addig, amíg a mártás besűrűsödik (12-15 perc).
12. Ízesítsük utána a kész ételt egy csipet borssal, ha kell még sóval, almaecettel.
13. Tálaljuk.
Jó étvágyat!
A csicseriborsós, mangós curry recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN FASÍRTOK | ÉTELEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA