Növényi krémsajt és ropogós
Mindkettő nagyon finom, sokoldalú, sokféle módon felhasználható. A sós ropogós alkalmas mártogatósokhoz, kenyér helyett, esti tévénézős ropogtatáshoz, vendégvárónak. A növényi sajtkrém, akár palacsintatöltelék, sós sütemények tölteléke, kenyérre kenhető krém, tészták feltéte is lehet.
Vegán, állati összetevőt nem tartalmazó, gluténmentesen elkészíthető sokfunkciós nassolnivaló.
A krémsajt elkészíthető kesudióból, de akár az olcsóbb napraforgómagból is. Mindkettő nagyon finom. Válasszunk a pénztárcánk, az ízlésünk, a kamrában épp fellelhető anyagok alapján.
Hozzávalók a növényi krémsajthoz
1 bögre (2,5 dl) áztatott kesudió / napraforgómag
1 kávéskanál fokhagymapor
2 evőkanál tápiókaliszt
2 evőkanál sörélesztő pehely
1 lapos kávéskanál só (vagy ízlés szerint)
1 kávéskanál almaecet
1 nagy marék spenótlevél vagy 1 teáskanál spenót por
Körülbelül 2dl meleg víz
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A növényi krémsajt elkészítése
1. Előző este áztassuk be a kesudiót / napraforgómagot vagy 1 órányi időre áztassuk forró vízbe.2. Minden hozzávalót tegyünk bele a mixerbe és turmixoljuk simára.
3. Függ a friss spenót mennyiségétől, hogy mennyi vizet teszünk még hozzá. A massza sűrű, folyékony legyen, a tápiókaliszttől még sokat sűrűsödik.
4. A turmixból öntsük át egy serpenyőbe és állandó keverés mellett melegítsük addig, amíg a tápiókaliszttől besűrűsödik a kívánt állagra.
Hozzávalók a chipshez

40 dekányi főtt csicseriborsó
1 bögre zabpehely
1 teáskanál fokhagymapor vagy 3-4 fokhagymagerezd átnyomva
1 evőkanálnyi citromlé vagy almaecet
só ízlés szerint
0,5 dl olíva vagy más olaj
A chips elkészítése
Előkészületek
1. Áztassuk egy éjszakán át a csicseriborsót (kb. 20 dkg), másnap főzzük puhára vagy használjunk konzervet.
2. Őröljük a zabpelyhet apróbbra, de ne lisztté.
3. Minden hozzávalót keverjünk alaposan össze. A massza összeálló, de kissé puha legyen.
4. Két sütőpapír között nyújtsuk ki vékonyra a tésztánkat. A felső sütőpapírt húzzuk le, majd egy éles késsel a tésztát rácsozzuk be. Papírral együtt emeljük a tepsibe.
5. Süssük 180 fokos sütőben 15 percen át. A chips akkor jó, ha az alja megsült, a tetejének a tapintása kissé még nedves. A chips a sütőből kivéve még tovább keményedik.
(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)
Jó étvágyat!
A csicseris, zabpehelyhes chips, spenótos növényi krémsajttal recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: TORTILLÁK ÉS CHIPSEK | KENYEREK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA