Érdekességek
Ájurvéda – az élet tudománya a TE egészséged szolgálatában

Kókuszzsír kontra pálmaolaj - 3 szempont, amit jó ha tudsz
Testünknek zsírokra van szüksége – de nem mindegy, milyen forrásból
A zsírok, olajok fogyasztása fontos szerepet játszik sejtjeink felépítésében, anyagcseréjében. Energiaforrásként szolgálnak; zsírok nélkül a szervezet nem tudna működni. Egészségünk - és valójában bolygónk jövője szempontjából - azonban nem mindegy, hogy milyen forrásból visszük be a ezeket a zsírokat.
Tökös receptek


Finomabbnál finomabb receptötletek
az ősz nagy sztárjával: a tökkel
Ezen az oldalon jobbnál jobb tökkel készült vegán recepteket válogattunk össze nektek. A tök az ősz nagy favoritja, és valóban sokféle módon felhasználhatjuk a konyhánkban. Amellett, hogy finom, sok előnyös tulajdonsággal is bír, melyek kedvezően hatnak szervezetünk egészségére is.
A Kikkoman szójaszósz minden cseppje egy csöppnyi Ázsia
A Kikkoman szójaszósz évszázados tapasztalat útján készül, s ebben a kijelentésben egy hajszálnyi túlzás sincsen, mivel a gyártó az 1700-as évek óta mestere a szójából előállított szósz alkotásának.
A fűszerek karaktert ajándékoznak az ételeknek!
A fűszerek lelket adnak az ételeknek. Lehet akármilyen szép egy fogás, készülhet a legminőségibb alapanyagokból, ha nem társulnak ízanyagok a kompozícióhoz akkor bizony kukába veszhet minden igyekezet.
A mandulaliszt felhasználásának csak a képzelet szabhat határt
A mandulaliszt magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánus és vegán életmódot folytatók számára legalább annyira népszerű alapanyag, mint a gluténérzékenyeknek vagy egyszerűen a finomított liszteket kerülőknek.
Az aszalt gyümölcs valódi mennyei manna!
Az aszalt gyümölcs a nassolók kedvenc tápláléka, hiszen koncentrált cukortartalma miatt csökkenti az édesség utáni vágyat.
Az agar agar könnyedén háttérbe szorítja a zselatint!
Az agar agar maláj szó jelentése kocsonya, ami nagyon beszédes, már ami a hétköznapi, konyhában betöltött szerepét és felhasználását illeti.
Csicseriborsó konzerv jó, ha mindig van az éléskamrádban!
A csicseriborsó konzerv az a konyhai alapanyag, amit egyszerűen nem érdemes nélkülöznöd a kamrád polcáról. Legnagyobb előnye, hogy felbontás után már használhatod is, leöblítve róla a vizet.
A búzasikér gasztro sikereid kulcsa lehet!
A búzasikér valójában búzafehérje, még ismertebb nevén glutén. Természetes formában tartalmaz fehérjét, zsírt, cukrot, keményítőt és egyéb hasznos komponenseket, melyek együttesen tökéletes, értékes egészet alkotnak.
A banán chips a legális nassolás királya!
A banán chips nem kínál kevesebbet, mint a banán karakteres ízvilágát aszalt, ropogtatható formában. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt tökéletes édesség, ám bélbetegeknek is javasolható, lévén könnyen emészthető.
A hántolt köles igazi gasztro reformer!
A hántolt köles összetett, lassan felszívódó szénhidrát forrás, tele értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. Mindennek tetejében íz tekintetében sem érheti szó a háza elejét, lévén nem rendelkezik karakteres ízjegyekkel, ezért sokoldalúan felhasználható.
A gluténmentes zabpehely alap eledel!
A gluténmentes zabpehely számtalan módon felhasználható. A közbenjárásával főzelékeket, szószokat, mártásokat sűríthetsz, desszerteket, süteményeket, pohárkrémeket készíthetsz, tésztaféléket, pékárukat, kenyereket remekelhetsz, s a sornak itt még nincsen vége.
Az algalap igazi JollyJoker!
Méregtelenít, táplál, lúgosít, feltölti a szervezetet nyomelemekkel, ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Erre képes az alga, és természetesen az algalap is, mely minden, egyes lapjában megtestesíti a fent ecsetelt pozitív jellemvonásokat.
A tahini közel hozza hozzád a Távol-Keletet!
A tahini krémek, szószok, fasírozottak, sütemények és egyéb, ínycsiklandozó gasztronómiai fogások alapja.
A kókuszliszt ár a pénztárcád barátja!
A kókuszliszt ár nem teszi próbára a türelmedet, és a pénztárcád tűrőképességét sem. Ha pedig az ár/érték arány mérleget veszed alapul akkor, amikor a terméket pozicionálod, akkor felfedezheted, hogy mennyi előnyös jellemvonást testesít meg.
Az agar-agar igazi kincs a konyhában
A tengeri vörös moszatok erejével dolgozik az agar-agar, mely egyébként maláj eredetű kifejezés, jelentése nagyon beszédesen kocsonya.
Méregtelenítés - mire figyeljünk oda?
Egy-egy nagytakarítás után egész másként érezzük magunkat az otthonunkban, azt áthatja egy tisztaság-érzet, valahogy más. Időnként szervezetünknek is szüksége van egy-egy ''nagytakarításra'' hogy megtisztuljon és jobban érezzük magunkat a bőrünkben.
A méregtelenítésről, tisztítókúráról rengeteg megosztó dolgot, eltérő véleményt találunk a neten, valaki a léböjtöt, míg mások különféle termékeket vagy házi praktikákat ajánlja.
A füstölt pirospaprika az ízletes, színes fogások megalapozója!
A hagyományos, malomköves őrléssel készülő füstölt pirospaprika kimagasló festékanyaggal és kellemesen füstös ízvilággal büszkélkedik úgy, hogy semmilyen hozzáadott színezéket, aromát vagy egyéb mesterséges összetevőt nem tartalmaz.
Zöld kávé, a természetes pörgetőszer!
A zöld kávé az örökzöld arabica kávécserje szemeivel egyenlő. Kapható szemes és őrölt változatban, utóbbi esetében a kávészemeket porrá őrlik. A fogyasztása megannyi egészségügyi előnnyel jár, melyeket érdemes megismerned.
A kókuszvirág cukor édesebbé teheti az életet!
A kókuszvirág cukor magas kálium, magnézium, cink, vas, B1, B2, B3, B6 és C vitamin tartalmáról híres és persze édesítő hatásáról, mely kiválóan érvényesíthető süteményekben, italokban, és különböző gasztronómiai fogásokban.
A Psyllium Husk szerteágazó pozitívumai az egészséget szolgálják!
A Psyllium Husk az egészségtudatosan táplálkozók számára valódi Jolly Joker. Hogy miért? Magas rosttartalma az egyik olyan pozitív jellemvonása, ami a reform konyhánkban sűrűn használatos összetevővé varázsolja.
A tahini a szezámmag erejével hódít!
A tahini az a massza, ami egyszerűen nem maradhat ki a konyhai aranytartalékok közül. A finomra őrölt szezámmagból remekelt sűrű állagú paszta megannyi módon felhasználható a gasztronómiában.