Érdekességek
Ájurvéda – az élet tudománya a TE egészséged szolgálatában
Kókuszzsír kontra pálmaolaj - 3 szempont, amit jó ha tudsz
Testünknek zsírokra van szüksége – de nem mindegy, milyen forrásból
A zsírok, olajok fogyasztása fontos szerepet játszik sejtjeink felépítésében, anyagcseréjében. Energiaforrásként szolgálnak; zsírok nélkül a szervezet nem tudna működni. Egészségünk - és valójában bolygónk jövője szempontjából - azonban nem mindegy, hogy milyen forrásból visszük be a ezeket a zsírokat.
Tökös receptek
Finomabbnál finomabb receptötletek
az ősz nagy sztárjával: a tökkel
Ezen az oldalon jobbnál jobb tökkel készült vegán recepteket válogattunk össze nektek. A tök az ősz nagy favoritja, és valóban sokféle módon felhasználhatjuk a konyhánkban. Amellett, hogy finom, sok előnyös tulajdonsággal is bír, melyek kedvezően hatnak szervezetünk egészségére is.
Vegán főzőtanfolyamot keresel Budapesten?
Vegánként te is jártál már néha úgy, hogy ettél volna valami igazán finomat, de nem volt ötleted, hogy mit? Finom, tápláló ízekre vágytál, de nem jött az ihlet, hogyan valósítsd azt meg? Gondoltál már arra, hogy részt vegyél egy vegán főzőtanfolyamon kezdőknek? De ha ezen gondolkozol, még az is előfordulhat, hogy barátaid lepnek majd meg, és adnak főzőtanfolyamot ajándékba a születésnapodon.
A Kikkoman szójaszósz minden cseppje egy csöppnyi Ázsia
A Kikkoman szójaszósz évszázados tapasztalat útján készül, s ebben a kijelentésben egy hajszálnyi túlzás sincsen, mivel a gyártó az 1700-as évek óta mestere a szójából előállított szósz alkotásának.
A fűszerek karaktert ajándékoznak az ételeknek!
A fűszerek lelket adnak az ételeknek. Lehet akármilyen szép egy fogás, készülhet a legminőségibb alapanyagokból, ha nem társulnak ízanyagok a kompozícióhoz akkor bizony kukába veszhet minden igyekezet.
A mandulaliszt felhasználásának csak a képzelet szabhat határt
A mandulaliszt magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánus és vegán életmódot folytatók számára legalább annyira népszerű alapanyag, mint a gluténérzékenyeknek vagy egyszerűen a finomított liszteket kerülőknek.
Az aszalt gyümölcs valódi mennyei manna!
Az aszalt gyümölcs a nassolók kedvenc tápláléka, hiszen koncentrált cukortartalma miatt csökkenti az édesség utáni vágyat.
Az agar agar könnyedén háttérbe szorítja a zselatint!
Az agar agar maláj szó jelentése kocsonya, ami nagyon beszédes, már ami a hétköznapi, konyhában betöltött szerepét és felhasználását illeti.
Csicseriborsó konzerv jó, ha mindig van az éléskamrádban!
A csicseriborsó konzerv az a konyhai alapanyag, amit egyszerűen nem érdemes nélkülöznöd a kamrád polcáról. Legnagyobb előnye, hogy felbontás után már használhatod is, leöblítve róla a vizet.
A búzasikér gasztro sikereid kulcsa lehet!
A búzasikér valójában búzafehérje, még ismertebb nevén glutén. Természetes formában tartalmaz fehérjét, zsírt, cukrot, keményítőt és egyéb hasznos komponenseket, melyek együttesen tökéletes, értékes egészet alkotnak.
A banán chips a legális nassolás királya!
A banán chips nem kínál kevesebbet, mint a banán karakteres ízvilágát aszalt, ropogtatható formában. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt tökéletes édesség, ám bélbetegeknek is javasolható, lévén könnyen emészthető.
A hántolt köles igazi gasztro reformer!
A hántolt köles összetett, lassan felszívódó szénhidrát forrás, tele értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. Mindennek tetejében íz tekintetében sem érheti szó a háza elejét, lévén nem rendelkezik karakteres ízjegyekkel, ezért sokoldalúan felhasználható.
A gluténmentes zabpehely alap eledel!
A gluténmentes zabpehely számtalan módon felhasználható. A közbenjárásával főzelékeket, szószokat, mártásokat sűríthetsz, desszerteket, süteményeket, pohárkrémeket készíthetsz, tésztaféléket, pékárukat, kenyereket remekelhetsz, s a sornak itt még nincsen vége.
Az algalap igazi JollyJoker!
Méregtelenít, táplál, lúgosít, feltölti a szervezetet nyomelemekkel, ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Erre képes az alga, és természetesen az algalap is, mely minden, egyes lapjában megtestesíti a fent ecsetelt pozitív jellemvonásokat.
A tahini közel hozza hozzád a Távol-Keletet!
A tahini krémek, szószok, fasírozottak, sütemények és egyéb, ínycsiklandozó gasztronómiai fogások alapja.
A kókuszliszt ár a pénztárcád barátja!
A kókuszliszt ár nem teszi próbára a türelmedet, és a pénztárcád tűrőképességét sem. Ha pedig az ár/érték arány mérleget veszed alapul akkor, amikor a terméket pozicionálod, akkor felfedezheted, hogy mennyi előnyös jellemvonást testesít meg.
Az agar-agar igazi kincs a konyhában
A tengeri vörös moszatok erejével dolgozik az agar-agar, mely egyébként maláj eredetű kifejezés, jelentése nagyon beszédesen kocsonya.
Méregtelenítés - mire figyeljünk oda?
Egy-egy nagytakarítás után egész másként érezzük magunkat az otthonunkban, azt áthatja egy tisztaság-érzet, valahogy más. Időnként szervezetünknek is szüksége van egy-egy ''nagytakarításra'' hogy megtisztuljon és jobban érezzük magunkat a bőrünkben.
A méregtelenítésről, tisztítókúráról rengeteg megosztó dolgot, eltérő véleményt találunk a neten, valaki a léböjtöt, míg mások különféle termékeket vagy házi praktikákat ajánlja.
Lehántjuk a hántolt köles pozitívumait!
A gabonafélék családjába tartozó hántolt köles az egyetlen - családtagjai között -, mely lúgos kémhatású, ezzel is pozitívan támogatva a szervezet optimális működését.
A füstölt pirospaprika az ízletes, színes fogások megalapozója!
A hagyományos, malomköves őrléssel készülő füstölt pirospaprika kimagasló festékanyaggal és kellemesen füstös ízvilággal büszkélkedik úgy, hogy semmilyen hozzáadott színezéket, aromát vagy egyéb mesterséges összetevőt nem tartalmaz.
Zöld kávé, a természetes pörgetőszer!
A zöld kávé az örökzöld arabica kávécserje szemeivel egyenlő. Kapható szemes és őrölt változatban, utóbbi esetében a kávészemeket porrá őrlik. A fogyasztása megannyi egészségügyi előnnyel jár, melyeket érdemes megismerned.
A kókuszvirág cukor édesebbé teheti az életet!
A kókuszvirág cukor magas kálium, magnézium, cink, vas, B1, B2, B3, B6 és C vitamin tartalmáról híres és persze édesítő hatásáról, mely kiválóan érvényesíthető süteményekben, italokban, és különböző gasztronómiai fogásokban.
A Kikkoman szójaszósz felteszi az i-re a pontot!
A kikkoman szójaszósz az az ételízesítő, mely egyetlen ázsiai háztartás kamrájából sem hiányozhat.