Barion Pixel

Érdekességek

Kókuszzsír kontra pálmaolaj - 3 szempont, amit jó ha tudsz

Testünknek zsírokra van szüksége – de nem mindegy, milyen forrásból


A zsírok, olajok fogyasztása fontos szerepet játszik sejtjeink felépítésében, anyagcseréjében. Energiaforrásként szolgálnak; zsírok nélkül a szervezet nem tudna működni. Egészségünk - és valójában bolygónk jövője szempontjából - azonban nem mindegy, hogy milyen forrásból visszük be a ezeket a zsírokat.

kókuszzsír kontra pálmaolaj - 3 szempont, amit jó ha tudsz

 

Tökös receptek

vegán tökös receptek bulkshop növényi alapú   

Finomabbnál finomabb receptötletek
az ősz nagy sztárjával: a tökkel

Ezen az oldalon jobbnál jobb tökkel készült vegán recepteket válogattunk össze nektek. A tök az ősz nagy favoritja, és valóban sokféle módon felhasználhatjuk a konyhánkban. Amellett, hogy finom, sok előnyös tulajdonsággal is bír, melyek kedvezően hatnak szervezetünk egészségére is.

A Kikkoman szójaszósz minden cseppje egy csöppnyi Ázsia

A Kikkoman szójaszósz évszázados tapasztalat útján készül, s ebben a kijelentésben egy hajszálnyi túlzás sincsen, mivel a gyártó az 1700-as évek óta mestere a szójából előállított szósz alkotásának. 

A fűszerek karaktert ajándékoznak az ételeknek!

A fűszerek lelket adnak az ételeknek. Lehet akármilyen szép egy fogás, készülhet a legminőségibb alapanyagokból, ha nem társulnak ízanyagok a kompozícióhoz akkor bizony kukába veszhet minden igyekezet. 

A mandulaliszt felhasználásának csak a képzelet szabhat határt

A mandulaliszt magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánus és vegán életmódot folytatók számára legalább annyira népszerű alapanyag, mint a gluténérzékenyeknek vagy egyszerűen a finomított liszteket kerülőknek. 

Az aszalt gyümölcs valódi mennyei manna!

Az aszalt gyümölcs a nassolók kedvenc tápláléka, hiszen koncentrált cukortartalma miatt csökkenti az édesség utáni vágyat. 

Az agar agar könnyedén háttérbe szorítja a zselatint!

Az agar agar maláj szó jelentése kocsonya, ami nagyon beszédes, már ami a hétköznapi, konyhában betöltött szerepét és felhasználását illeti. 

Csicseriborsó konzerv jó, ha mindig van az éléskamrádban!

A csicseriborsó konzerv az a konyhai alapanyag, amit egyszerűen nem érdemes nélkülöznöd a kamrád polcáról. Legnagyobb előnye, hogy felbontás után már használhatod is, leöblítve róla a vizet. 

A búzasikér gasztro sikereid kulcsa lehet!

A búzasikér valójában búzafehérje, még ismertebb nevén glutén. Természetes formában tartalmaz fehérjét, zsírt, cukrot, keményítőt és egyéb hasznos komponenseket, melyek együttesen tökéletes, értékes egészet alkotnak. 

A banán chips a legális nassolás királya!

A banán chips nem kínál kevesebbet, mint a banán karakteres ízvilágát aszalt, ropogtatható formában. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt tökéletes édesség, ám bélbetegeknek is javasolható, lévén könnyen emészthető.

A hántolt köles igazi gasztro reformer!

A hántolt köles összetett, lassan felszívódó szénhidrát forrás, tele értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. Mindennek tetejében íz tekintetében sem érheti szó a háza elejét, lévén nem rendelkezik karakteres ízjegyekkel, ezért sokoldalúan felhasználható. 

A gluténmentes zabpehely alap eledel!

A gluténmentes zabpehely számtalan módon felhasználható. A közbenjárásával főzelékeket, szószokat, mártásokat sűríthetsz, desszerteket, süteményeket, pohárkrémeket készíthetsz, tésztaféléket, pékárukat, kenyereket remekelhetsz, s a sornak itt még nincsen vége. 

Az algalap igazi JollyJoker!

Méregtelenít, táplál, lúgosít, feltölti a szervezetet nyomelemekkel, ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Erre képes az alga, és természetesen az algalap is, mely minden, egyes lapjában megtestesíti a fent ecsetelt pozitív jellemvonásokat. 

A tahini közel hozza hozzád a Távol-Keletet!

A tahini krémek, szószok, fasírozottak, sütemények és egyéb, ínycsiklandozó gasztronómiai fogások alapja. 

A kókuszliszt ár a pénztárcád barátja!

A kókuszliszt ár nem teszi próbára a türelmedet, és a pénztárcád tűrőképességét sem. Ha pedig az ár/érték arány mérleget veszed alapul akkor, amikor a terméket pozicionálod, akkor felfedezheted, hogy mennyi előnyös jellemvonást testesít meg. 

Az agar-agar igazi kincs a konyhában

A tengeri vörös moszatok erejével dolgozik az agar-agar, mely egyébként maláj eredetű kifejezés, jelentése nagyon beszédesen kocsonya. 

Méregtelenítés - mire figyeljünk oda?

méregtelenítés - méregtelenítő kúra
Egy-egy nagytakarítás után egész másként érezzük magunkat az otthonunkban, azt áthatja egy tisztaság-érzet, valahogy más. Időnként szervezetünknek is szüksége van egy-egy ''nagytakarításra'' hogy megtisztuljon és jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

A méregtelenítésről, tisztítókúráról rengeteg megosztó dolgot, eltérő véleményt találunk a neten, valaki a léböjtöt, míg mások különféle termékeket vagy házi praktikákat ajánlja. 

A füstölt pirospaprika az ízletes, színes fogások megalapozója!

A hagyományos, malomköves őrléssel készülő füstölt pirospaprika kimagasló festékanyaggal és kellemesen füstös ízvilággal büszkélkedik úgy, hogy semmilyen hozzáadott színezéket, aromát vagy egyéb mesterséges összetevőt nem tartalmaz. 

Zöld kávé, a természetes pörgetőszer!

A zöld kávé az örökzöld arabica kávécserje szemeivel egyenlő. Kapható szemes és őrölt változatban, utóbbi esetében a kávészemeket porrá őrlik. A fogyasztása megannyi egészségügyi előnnyel jár, melyeket érdemes megismerned. 

A kókuszvirág cukor édesebbé teheti az életet!

A kókuszvirág cukor magas kálium, magnézium, cink, vas, B1, B2, B3, B6 és C vitamin tartalmáról híres és persze édesítő hatásáról, mely kiválóan érvényesíthető süteményekben, italokban, és különböző gasztronómiai fogásokban. 

A Psyllium Husk szerteágazó pozitívumai az egészséget szolgálják!

A Psyllium Husk az egészségtudatosan táplálkozók számára valódi Jolly Joker. Hogy miért? Magas rosttartalma az egyik olyan pozitív jellemvonása, ami a reform konyhánkban sűrűn használatos összetevővé varázsolja. 

A tahini a szezámmag erejével hódít!

A tahini az a massza, ami egyszerűen nem maradhat ki a konyhai aranytartalékok közül. A finomra őrölt szezámmagból remekelt sűrű állagú paszta megannyi módon felhasználható a gasztronómiában. 

Tudományos összegzés a növényi alapú étrend kapcsán

A Pécsi Tudományegyetemen készült egy tanulmány, mely 42 forrást felhasználva, tudományos alapokra helyezve méltatja a növényi alapú étrendet.
 
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.