Egy nyerő páros: kókuszliszt és goji bogyó
Ez a sütemény
- nagyon finom
- tehéntejmentes
- gluténmentesen elkészíthető
- jól szeletelhető
- puha, omlós, nem morzsálódós
- más vagy több naposan is nagyon finom
Puha, omlós, nedves, nem morzsálódós. Na jó, néha ki-kipottyan belőle egy-egy szem goji bogyó, amit aztán felcsipegethetünk, mert az biztos, hogy ebből a sütiből egy morzsa sem marad, nem még, hogy kipotyogott goji szem.
Hozzávaló egy 28 X 25 cm-es süteménylaphoz
3 nem púpozott evőkanál kókuszliszt + 1 evőkanál tápiókaliszt
1/2 bögre vagy több áztatott goji bogyó + a szóráshoz (Bővebben a goji bogyó hatásáról)
vagy használhatunk 4 evőkanál kókuszlisztet is tápióka nélkül
4 evőkanál eritritol vagy más fehér cukor/cukorpótló
4 tojás
2 evőkanálnyi olvasztott kókuszolaj
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 késhegynyi sütőpor
1 mokkáskanál vaníliakivonat
1 facsarásnyi citromlé
0.5 dl kókusztej / más növényi tej / goji áztatóleve, ha szükséges
5 dkg olvasztott étcsokoládé a tetejére
csipetnyi himalája só
Elkészítés
1. Mossuk meg alaposan a goji bogyót és meleg, de nem forró vízbe áztassuk be 10 percre.
2. A sütőt kapcsoljuk be, melegítsük 180 fokra.
3. A tojásokat válasszuk szét és a sárgáját a választott cukorral keverjük ki alaposan, fehéredésig.
4. Verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá.
5. A tojások kikevert sárgájához keverjük hozzá a lisztet és minden más hozzávalót a goji bogyón és a tojásfehérjén kívül.
6. Szűrjük le a goji bogyót és gyengéden keverjük a masszához, majd a tojások felvert fehérjét is apránként, laza keveréssel adjuk hozzá.
7. Laza, inkább sűrűn folyós tésztát kell kapjunk, semmiképpen nem gyúrhatót.
A kókuszliszt nagyon sok nedvességet vesz fel és készítés közben jelentősen sűrűsödik, ha szükségesnek látjuk, mert túl sűrű a tésztánk, adjunk hozzá tejet vagy a goji áztatólevéből.
8. Öntsük a masszát egy papírral bélelt tepsibe. Minél kisebb a tepsink, annál magasabb lesz a süteményünk, persze ez esetben a sütési idő is változik.
A mienk pontosan 20 perc alatt sült. Tűpróbával győződjünk meg róla, hogy a közepe is szilárd-e.
Hagyjuk kihűlni.
9. Olvasztott csokival vékonyan megkentük a tetejét, hogy a rászórt goji bogyók beleragadjanak.
Hűlt állapotában szeleteltük.
Jó étvágyat!



A goji bogyós kókuszszelet recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.