Barion Pixel

Goji bogyós kókuszszelet recept

   
Már régóta gondolkodunk egy goji bogyóval felturbózott sütemény receptjén. Az, hogy kókuszliszttel párosítottuk véletlenszerű volt, de nagyon jó döntésnek bizonyult. Egy intenzív ízű, nagyon jó állagú, mutatós sütemény lett belőle, amit szeletelés után akár magunkkal is hurcolhatunk.

Egy nyerő páros: kókuszliszt és goji bogyó

Ez a sütemény
nagyon finom
tehéntejmentes
gluténmentesen elkészíthető
jól szeletelhető
puha, omlós, nem morzsálódós
más vagy több naposan is nagyon finom

Puha, omlós, nedves, nem morzsálódós. Na jó, néha ki-kipottyan belőle egy-egy szem goji bogyó, amit aztán felcsipegethetünk, mert az biztos, hogy ebből a sütiből egy morzsa sem marad, nem még, hogy kipotyogott goji szem.

Hozzávaló egy 28 X 25 cm-es süteménylaphoz

3 nem púpozott evőkanál kókuszliszt + 1 evőkanál tápiókaliszt
1/2 bögre vagy több áztatott goji bogyó + a szóráshoz (Bővebben a goji bogyó hatásáról)
vagy használhatunk 4 evőkanál kókuszlisztet is tápióka nélkül
4 evőkanál eritritol vagy más fehér cukor/cukorpótló
4 tojás
2 evőkanálnyi olvasztott kókuszolaj
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 késhegynyi sütőpor
1 mokkáskanál vaníliakivonat
1 facsarásnyi citromlé
0.5 dl kókusztej / más növényi tej / goji áztatóleve, ha szükséges
5 dkg olvasztott étcsokoládé a tetejére
csipetnyi himalája 



Elkészítés

1. 
Mossuk meg alaposan a goji bogyót és meleg, de nem forró vízbe áztassuk be 10 percre.
2. A sütőt kapcsoljuk be, melegítsük 180 fokra.
3. A tojásokat válasszuk szét és a sárgáját a választott cukorral keverjük ki alaposan, fehéredésig.
4. Verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá.
5. A tojások kikevert sárgájához keverjük hozzá a lisztet és minden más hozzávalót a goji bogyón és a tojásfehérjén kívül.
6. Szűrjük le a goji bogyót és gyengéden keverjük a masszához, majd a tojások felvert fehérjét is apránként, laza keveréssel adjuk hozzá.
7. Laza, inkább sűrűn folyós tésztát kell kapjunk, semmiképpen nem gyúrhatót.
A kókuszliszt nagyon sok nedvességet vesz fel és készítés közben jelentősen sűrűsödik, ha szükségesnek látjuk, mert túl sűrű a tésztánk, adjunk hozzá tejet vagy a goji áztatólevéből.
8. Öntsük a masszát egy papírral bélelt tepsibe. Minél kisebb a tepsink, annál magasabb lesz a süteményünk, persze ez esetben a sütési idő is változik.
A mienk pontosan 20 perc alatt sült. Tűpróbával győződjünk meg róla, hogy a közepe is szilárd-e.
Hagyjuk kihűlni.
9. Olvasztott csokival vékonyan megkentük a tetejét, hogy a rászórt goji bogyók beleragadjanak.
Hűlt állapotában szeleteltük.

Jó étvágyat!





A goji bogyós kókuszszelet recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.


 

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.