A hajdina elkészítése
Hajdina alaprecept
1, Zacskóból egy bögre hajdinát öntünk.
2, Átöntjük egy szűrőbe, alaposan megmossuk.
3, A szűrő tartalmát beöntjük egy lábasba.
4, Megsózzuk.
5, Kétszeres mennyiségű vizet öntünk hozzá.
6, Forraljuk, 25-30 percig.
7, Tálaljuk.
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A hajdina receptjéhez a következő kommentet kaptuk
"Ahonnan én származom a hajdina népeledel. Mi a száraz hajdinát zsiradékon (zsír vagy vajolaj) jó alaposan hosszan átpirítjuk, néhány gerezd fokhagyma illetve 5- 8 szem (1 kg hajdinához) szemesbors társaságában. Majd felöntjük vízzel épp hogy csak el kell hogy lepje majd fedő alatt lassú/közepes tűzön pároljuk, amennyiben szükséges csak egy kevés vízzel pótoljuk a folyadékot. Közben hozzáadhatjuk a sót vagy vegetát ízlés szerint. Vagy alaplével öntjük fel. Fontos, hogy nem szabad sokáig főzni/párolni, bőven elég 10 perc! Ez egy ízes, értékes gabona, arra kell törekedni, hogy megőrizzük a beltartalmát és különleges ízét."
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | MUFFINOK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA