gluténmentesen elkészíthető
növényi tejjel készült
cukormentes
állati eredetű összetevőktől mentes
vegán
ünnephez köthető leves vagy szósz
Mi most ennek a levesnek a vegán változatát készítettük el, feltételezve, hogy ez is nagyon finom lesz. Kedvezni akartunk azoknak is, akik elvi vagy egészségügyi okokból nem esznek húst vagy semmilyen állati eredetű élelmiszert.
A mi tormalevesünk finom, sűrű, krémes, füstös ízű lett, picit csípős. A recept végén tanácsot adunk arra is, hogyan kell a leves csípősségét fokozni vagy csökkenteni, ízlésünk szerint.
Az elkészülő leves nem igényes, az összetevőket nem kell patikapontossággal kimérni, ezért a hozzávalók többségét mi is csak nagyvonalakban adjuk meg.
Hozzávaló 4 adag tormaleveshez
1 közepes nagyságú torma2 nagyobb krumpli
1 kisebb lilahagyma
1 közepes vöröshagyma
1 liternyi zöldségalaplé, gyorsan elkészülő, mindig kéznél lévő alaplé - receptet lásd:
Zöldségalaplé recept
só
1 fél kávéskanál kukoricakeményítő / más keményítő / ha szószként tálaljuk akkor 1 evőkanálnyi keményítő
1dl-nyi növényi tej (mi kókusztejport használtunk)
1 kávéskanál folyékony füst / 1 kávéskanál füstölt paprika (vagy mind a kettő)
(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A tormakrémleves vagy tormaszósz elkészítése
1.Készítsük el a zöldségalaplevet.2. A krumplit pucoljuk meg és kocázzuk fel.
3. A hagymákat tisztítsuk, aprítsuk és pároljuk meg.
4. A megpárolódott hagymákhoz adjuk hozzá a krumplit, öntsük fel az alaplével, sózzuk és a krumpli puhulásáig főzzük.
5. A kukoricakeményítőt keverjük el a növényi tejben és sűrítsük be vele a levest.
6. A levest öntsük át turmixgépbe vagy botturmix segítségével pürésítsük. Adjuk hozzá a reszelt tormát, azzal is turmixoljuk tovább. Adjuk hozzá a folyékony füstaromát.
7. Ha azt szeretnénk, hogy a leves csípős, netán erős legyen, akkor már tálalhatjuk is.
Ha nem szeretnénk, hogy a levesünk csípős legyen vagy kevésbé csípőset szeretnénk, tegyük vissza a tűzhelyre és forraljuk még 2-3 percig.
Ha nem vegán módon étkezünk tegyünk a tálaló tányérok aljába egy-egy nagyobb evőkanálnyi reszelt füstölt sajtot. Tálalhatjuk főtt vagy buggyantott tojással is.
Jó étvágyat!
A tormakrém leves vagy tormaszósz recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: levesek | Pizzák
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA