Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Tormakrém leves vagy tormaszósz recept

   
A tormaleves tekinthető tipikus húsvéti ételnek is. Faluhelyen gyakorta főzték, főképp régebben. A sonka főzőlevét használták hozzá alaplének. Nagyon egyszerűen elkészíthető, olcsó ételnek számító leves lett belőle, hiszen a sonkalé adott volt, torma pedig minden háznál akadt.

bulkshop magyar vallalkozas
gluténmentesen elkészíthető

növényi tejjel készült
cukormentes
állati eredetű összetevőktől mentes
vegán
ünnephez köthető leves vagy szósz

Mi most ennek a levesnek a vegán változatát készítettük el, feltételezve, hogy ez is nagyon finom lesz. Kedvezni akartunk azoknak is, akik elvi vagy egészségügyi okokból nem esznek húst vagy semmilyen állati eredetű élelmiszert.

A mi tormalevesünk finom, sűrű, krémes, füstös ízű lett, picit csípős. A recept végén tanácsot adunk arra is, hogyan kell a leves csípősségét fokozni vagy csökkenteni, ízlésünk szerint.

Az elkészülő leves nem igényes, az összetevőket nem kell patikapontossággal kimérni, ezért a hozzávalók többségét mi is csak nagyvonalakban adjuk meg.
 

Hozzávaló 4 adag tormaleveshez

1 közepes nagyságú torma
2 nagyobb krumpli
1 kisebb lilahagyma
1 közepes vöröshagyma
1 liternyi zöldségalaplé, gyorsan elkészülő, mindig kéznél lévő alaplé - receptet lásd:
Zöldségalaplé recept

1 fél kávéskanál kukoricakeményítő / más keményítő / ha szószként tálaljuk akkor 1 evőkanálnyi keményítő
1dl-nyi növényi tej (mi kókusztejport használtunk)
1 kávéskanál folyékony füst / 1 kávéskanál füstölt paprika (vagy mind a kettő)


(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A tormakrémleves vagy tormaszósz elkészítése

1.Készítsük el a zöldségalaplevet.
2. A krumplit pucoljuk meg és kocázzuk fel.
3. A hagymákat tisztítsuk, aprítsuk és pároljuk meg.
4. A megpárolódott hagymákhoz adjuk hozzá a krumplit, öntsük fel az alaplével, sózzuk és a krumpli puhulásáig főzzük.
5. A kukoricakeményítőt keverjük el a növényi tejben és sűrítsük be vele a levest.
6. A levest öntsük át turmixgépbe vagy botturmix segítségével pürésítsük. Adjuk hozzá a reszelt tormát, azzal is turmixoljuk tovább. Adjuk hozzá a folyékony füstaromát.
7. Ha azt szeretnénk, hogy a leves csípős, netán erős legyen, akkor már tálalhatjuk is.
Ha nem szeretnénk, hogy a levesünk csípős legyen vagy kevésbé csípőset szeretnénk, tegyük vissza a tűzhelyre és forraljuk még 2-3 percig.
Ha nem vegán módon étkezünk tegyünk a tálaló tányérok aljába egy-egy nagyobb evőkanálnyi reszelt füstölt sajtot. Tálalhatjuk főtt vagy buggyantott tojással is.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház


 

A tormakrém leves vagy tormaszósz recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: levesek  |  Pizzák  

 

bulkshop recept


                                                                                      TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA