A képeken látott étel elkészítéséhez 20 dkg főtt csicseriborsót használtunk. Szárazon nem mértük meg ugyan, de azt gondoljuk, 15 dkg lehetett. Nem drága étel.
Ehetjük kenyérrel, pitába, tortillába töltve, de ehetjük rizzsel, kuszkusszal, bulgurral, quinoával, gerslivel, köríthetjük egyszerűen salátákkal is. Ez utóbbi variációban különösen kedvez a fogyókúrázóknak. A csicseri glikémiás indexe igen alacsony, mindössze 28, így ha zöld salátákkal esszük, talán még több energia kell a megemésztéséhez, mint amennyit a bevitt képvisel, nem beszélve a hozzá használt fűszerekről, amelyek mind - mind az emésztést, a kalóriák elégetését segítik. Ha ránk hallgattok elkészítitek ezt az ételt, nem fogtok csalódni. Akik szeretik az indiai konyha ízvilágát, azok egyenesen rajongani fognak érte. A csicseriborsó egészségre gyakorolt jótékony hatásairól a mi oldalunkon is sokat írtunk, ezeket most nem ismételnénk meg, ha jót és egészségeset akartok enni, válasszátok ezt az ételt.
Tehát ez az étel
- egészséges
- kiadós
- olcsó
- gluténmentes
- nem tartalmaz állati összetevőket, tehát vegán
Indiai csicseriborsó hozzávalói
Főtt állapotában 20-30 dkg csicseriborsó1 kisebb vöröshagyma
1 kis lila hagyma
2-2 gerezd fokhagyma
1 ujjbegynyi nyers gyömbér / esetleg 1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 löttyintésnyi étolaj / 1 evőkanál kókuszzsír
Fűszerkeverék összetevői:
1 mokkáskanál római kömény, garam masala, fahéj, chilipaprika (őrölt állapotban)
0.5 mokkáskanál szegfűszeg, feketebors, koriander
3 evőkanál sűrített paradicsom
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
Indiai csicseriborsó elkészítése
1. A csicseriborsót még előző nap áztassuk be és másnap főzzük puhára.2. Készítsük el a fűszerkeveréket, egyszerűen keverjük össze őket.
/Bulkpraktikák: mi mindig több fűszerkeveréket készítünk, mint amit azonnal felhasználunk, kis üvegben tárolva a legközelebbi indiai étel készítésénél használhatjuk.
Minden esetben több borsót áztatunk és főzünk, mint amit promt felhasználunk. A főtt csicseri hűtőben is jól eláll néhány napig, ha a levéből kiszűrjük, de adagonként csomagolva nagyon jól tűri a mélyhűtést is. A csicseriborsó főzőlevét szintén nem szoktuk eldobni, kis üvegekben tároljuk, nylon zacskóban lefagyasztjuk, később felhasználjuk. A léből szuper hab verhető, amit sütemények sütésekor tojáshabként használhatunk./
3. A hagymát, fokhagymát és a lereszelt gyömbért egy löttyintésnyi étolajban 1-2 percig fonnyasztjuk.
4. Hozzáadjuk a fűszereket és 2-3 percig gondosan kevergetve pirítjuk egy kicsit.
5. Jöhet a paradicsompüré. Összekavarjuk 1-2 percig forraljuk, ha túl sűrű, vízzel hígítjuk.
6. Beledobjuk a csicseriborsót és további 15 percet főzzük.
7. Míg fő a borsó kikészítjük, elkészítjük a díszítést.
Mi maradék rizzsel és tortillachipssel tálaltuk. A rizst megmelegítettük és szárított zöldfűszerekkel kevertük, de használhatunk pl. friss petrezselyemlevelet is.
Jó étvágyat!
Az indiai csicseriborsó recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: FASÍRTOK | KENYEREK