Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Indiai csicseriborsó recept

   
Olcsó, egészséges és nagyon ízletes.

bulkshop magyar vallalkozasA képeken látott étel elkészítéséhez 20 dkg főtt csicseriborsót használtunk. Szárazon nem mértük meg ugyan, de azt gondoljuk, 15 dkg lehetett. Nem drága étel.

Ehetjük kenyérrel, pitába, tortillába töltve, de ehetjük rizzsel, kuszkusszal, bulgurral, quinoával, gerslivel, köríthetjük egyszerűen salátákkal is. Ez utóbbi variációban különösen kedvez a fogyókúrázóknak. A csicseri glikémiás indexe igen alacsony, mindössze 28, így ha zöld salátákkal esszük, talán még több energia kell a megemésztéséhez, mint amennyit a bevitt képvisel, nem beszélve a hozzá használt fűszerekről, amelyek mind - mind az emésztést, a kalóriák elégetését segítik. Ha ránk hallgattok elkészítitek ezt az ételt, nem fogtok csalódni. Akik szeretik az indiai konyha ízvilágát, azok egyenesen rajongani fognak érte. A csicseriborsó egészségre gyakorolt jótékony hatásairól a mi oldalunkon is sokat írtunk, ezeket most nem ismételnénk meg, ha jót és egészségeset akartok enni, válasszátok ezt az ételt.

Tehát ez az étel
egészséges
kiadós
olcsó
gluténmentes
nem tartalmaz állati összetevőket, tehát vegán
 

Indiai csicseriborsó hozzávalói 

Főtt állapotában 20-30 dkg csicseriborsó
1 kisebb vöröshagyma
1 kis lila hagyma
2-2 gerezd fokhagyma
1 ujjbegynyi nyers gyömbér / esetleg 1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 löttyintésnyi étolaj / 1 evőkanál kókuszzsír

Fűszerkeverék összetevői:

1 mokkáskanál római kömény, garam masala, fahéj, chilipaprika (őrölt állapotban)
0.5 mokkáskanál szegfűszeg, feketebors, koriander
3 evőkanál sűrített paradicsom


nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

Indiai csicseriborsó elkészítése

1. A csicseriborsót még előző nap áztassuk be és másnap főzzük puhára.
2. Készítsük el a fűszerkeveréket, egyszerűen keverjük össze őket.

/Bulkpraktikák: mi mindig több fűszerkeveréket készítünk, mint amit azonnal felhasználunk, kis üvegben tárolva a legközelebbi indiai étel készítésénél használhatjuk.

Minden esetben több borsót áztatunk és főzünk, mint amit promt felhasználunk. A főtt csicseri hűtőben is jól eláll néhány napig, ha a levéből kiszűrjük, de adagonként csomagolva nagyon jól tűri a mélyhűtést is. A csicseriborsó főzőlevét szintén nem szoktuk eldobni, kis üvegekben tároljuk, nylon zacskóban lefagyasztjuk, később felhasználjuk. A léből szuper hab verhető, amit sütemények sütésekor tojáshabként használhatunk./

3. A hagymát, fokhagymát és a lereszelt gyömbért egy löttyintésnyi étolajban 1-2 percig fonnyasztjuk.
4. Hozzáadjuk a fűszereket és 2-3 percig gondosan kevergetve pirítjuk egy kicsit.
5. Jöhet a paradicsompüré. Összekavarjuk 1-2 percig forraljuk, ha túl sűrű, vízzel hígítjuk.
6. Beledobjuk a csicseriborsót és további 15 percet főzzük.
7. Míg fő a borsó kikészítjük, elkészítjük a díszítést.

Mi maradék rizzsel és tortillachipssel tálaltuk. A rizst megmelegítettük és szárított zöldfűszerekkel kevertük, de használhatunk pl. friss petrezselyemlevelet is.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház



Az indiai csicseriborsó recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: FASÍRTOK  |  KENYEREK  

 

bulkshop recept


                                                                                TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA