Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Máktej recept

   
A mák nagyon egészséges élelmiszer, mégis ritkán fogyasztjuk.
Vannak, akik csak a karácsonyi ünnepi asztalon találkoznak vele. 
bulkshop magyar vallalkozas
Felsorolni is hosszú lenne jótékony hatásait. A népgyógyászok régen gyakran ajánlották csontpanaszokra, emésztési bántalmakra, idegerősítőként és az erek őreként is.
Gyakori, de még inkább minden napi fogyasztását faluhelyen kifejezetten ajánlották.

Egy ilyen, mindennaposan fogyasztható tej receptjét közöljük az alábbiakban.

A máktej hozzávalói

(1 liter tejhez)

1 bögre (2,5 dl) mák

1 liter forralt víz


nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A máktej elkészítése

1. A mákot előző este áztassuk be, legalább 8 órára.
2. Forraljunk körülbelül 1 liter vizet.

3. Az áztatott mákot öntsük a turmixunk kelyhébe, öntsük fel annyi jó meleg vízzel, hogy jól ellepje a mákot.

4. Többször újraindítva a gépet alaposan turmixoljuk meg. Ha van a gépünkön turbó fokozat azzal is keverjünk rajta.

5. Egy sűrűszövetű anyagon szűrjük át. Jól nyomkodjuk ki.

6. A leszűrt tejet öntsük bele egy 1 literes üvegbe és a maradék forró vízzel hígítsuk 1 literre.


A máktej nagyon finom. Ízesíthetjük vele a kávénkat, turmixolhatunk vele gyümölcsöket, készíthetünk vele zöldséges smoothikat.


A visszamaradt mákdarát ki is dobhatjuk, de ha sajnáljuk kidobni felhasználhatjuk sütemények, muffinok alapanyagaként is, de sokáig semmiképen ne tároljuk.


Bulkpraktika


Még egy tanács a mák naponkénti fogyasztásához:


1 bögrényi mákot tegyünk fel annyi vízben főni, amennyi ellepi.

Főzzük a mákot 2-3 percig.

Hűtsük le és adjunk hozzá mézet, ne spóroljunk vele, legyen jó édes.

A mézes mákot tartsuk a hűtőben és együnk belőle reggelente egy evőkanállal, de tehetjük a kásánkba is, kenhetjük a reggeli péksüteményünkre is.

Akár desszertként is fogyaszthatjuk.

Egészségünkre!

bulkshop webáruház



A máktej recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ITALOK  |  ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  

 

bulkshop recept


                                                                                TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA