Egy igazi, nagyon ízletes, szépen elkészíthető húspótló étel. Akár burgerekbe tölthető, akár főzelékfeltétként, krumplival rizskörettel, salátával ehető. Vendégvárónak is kitűnő. Hidegen és melegen is nagyon finom. A jackfruit a jákafa hatalmasra növő ízletes gyümölcse. Hozzánk a viszonylag fiatalon leszedett, konzervált változata érkezett el. A konzervből kiszűrt jackfruit hús semleges ízű, nagyon jól ízesíthető és fűszerezhető, csak a fantázia szab határt az ízesítés változatainak. A konzerv a Bulkshopban nem drága, egy doboznyi konzerv, az elkészítéstől függően 2-4 fő étkezéséhez elegendő.
A képeken látható négy hatalmas fasírtot egy doboz konzervből készítettük. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni sem az ízében, sem az állagában.
A jackfruit fasírt hozzávalói

A jackfruit előkészítéséhez:
1 kávéskanál fokhagymapor
1/2 kávéskanál vöröshagymapor
1 mokkáskanál bors
1 evőkanál misó paszta
1 löttyintésnyi étolaj + a sütéshez
1.5 deciliter zöldséglé* / víz
A fasírt elkészítéséhez:

1 közepes fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt paprika
1 mokkáskanál füstölt paprika (el is maradhat)
1/2 kávéskanál őrölt kömény
(Más fűszerek is elképzelhetők, amit szeretünk)
2 evőkanál rizsmorzsa + a panírozáshoz / pankó morzsa, ha nem kell, hogy GM legyen
2 evőkanál csicseriborsóliszt
himalája só

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A jackfruit fasírt elkészítése
1. A jackfruit konzervet szűrjük le. A visszamaradó szeleteket alaposan nyomorgassuk / trancsírozzuk össze.2. Készítsünk pácot a fokhagyma, vöröshagymaporból, misóból, borsból és 1 löttyintésnyi étolajból.
3. Ebbe a pácba alaposan forgassuk bele az összenyomorgatott jackfruitot és tegyük parkolópályára, akár egy egész éjszakára, de legalább néhány órára.
4. A bepácolt jackfruitra öntsünk 1.5 deciliter zöldségevet vagy vizet. (A zöldséglé nagyon egyszerű, gyors elkészítésére a megjegyzésekben adunk tanácsot.)
5. Főzzük a jackfruitot 15-20 percig lassú tűzön, egészen addig, amíg a levét elfővi. Kevés levet pótolhatunk is hozzá, ha túl hamar lesülne.
6. Amikor a levét elfőtte, picikét süssük le.
7. Hűtsük ki.
8. A kihűlt, megfőtt jackfruitból készítsük el a fasírtokat.
A lilahagymát reszeljük le, a fokhagymát nyomjuk át és adjuk a kihűlt jackfruithoz.
Keverjünk bele 2 evőkanál rizsmorzsát / pankó morzsát, csicseriborsólisztet, a paprikákat, fűszereket.
9. Gyúrjunk belőle fasírtmasszát. Hempergessük meg rizsmorzsában / pankó morzsában és süssük ki a tűzhelyen olajban vagy a sütőben. Ha sütőben sütjük, olajozzuk meg a sütőpapírt és a tetejére is fújunk olajat.
10. Tálaljuk tetszés szerint. Mi salátával ettük.
Megjegyzések.
*A zöldséglé praktikus, gyors elkészítését lásd: zöldségalaplé készítése
Ebbe a zöldséglé alapba minden maradék és hervadóban lévő zöldséget belefőzhetünk, a káposztatorzsától a paprika csumájáig. Mindig tarthatunk belőle a hűtőben, bármikor elővehetjük.
Nézzétek meg más jackfruittal készült receptünket is.

Jó étvágyat!




A jackfruit fasírt recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: FASÍRTOK | KENYEREK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA