Régen a szegények eledele volt, mi annyira szerettük, hogy szinte luxus élelmiszerként ettük.
Régen szalonnapörccel megszórva fogyasztották. Mi is visszalophatjuk rá a füstölt ízt, ha megszórjuk leheletnyi füstölt paprikával a tetejét.
Vegetáriánusoknak, mindenevőknek ajánljuk.
Hozzávalók 4-5 fő számára
1 bögre kukoricadara
1 l víz
1 kávéskanál só
20-40 dkg juhtúró
1 ek. kókuszzsír / vaj
füstölt paprika
Elkészítés

1, 1 liter vizet felforralunk és óvatosan, lassan adagolva, folytonos keverés mellett hozzáadjuk a darát. Sűrűsödésig főzzük. Levesszük a tűzről és körülbelül 10 percet pihentetjük.
2, Hozzákeverünk 1 evőkanál vajat/kókuszzsírt és belesimítjuk egy tepsibe. A hűlőben lévő, még meleg darára rásimítjuk a juhtúrót, ami a melegtől azonnal szétterül rajta.
3, 200 fokos / jó meleg sütőben sütjük nagyjából 20 percig.
4, Mi lecsót tettünk a közepébe, azzal is melegítettük még pár percig. A lecsót teljesen hagyományos módon készítettük, de a végén pici füstölt paprikával adtunk neki egy kis füstölt ízt.
Jó étvágyat!

A juhtúrós puliszka recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.