Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Bulkshop kakukkfű morzsolt 100g
590 Ft (465 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Bulkshop kakukkfű morzsolt 100g

590 Ft (465 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
7 db vagy több
560 Ft / db
Átlagos értékelés: (1)
Elérhetőség: Raktáron

A kakukkfű fűszeres illatú évelő félcserje, leveleit frissen vagy szárítva használhatjuk fel. Erős, kámforos aromája miatt óvatosan kell vele bánni, mert túladagolva megváltoztatja az étel jellegét. 

Leírás

A kakukkfűről

Az ősi gyógynövénytan szerint a kakukkfű a trójai Helené könnyéből született, valójában azonban már jóval a trójai háború előtt ismerték, s egyike volt azoknak a növényeknek, amelyeket az ókori görögök és rómaiak füstölőként égettek isteneik oltárain. A növény latin neve (Thymus vulgaris) a görög thymon (bátorság) szóból ered: a növényt több nép hagyománya társította ezzel az erénnyel. A római katonák csata előtt kakukkfűvel illatosított fürdőt vettek, hogy minél bátrabbak és erősebbek legyenek, a görögök számára szintén ez a növény jelképezte a hősiességet.

Európa, Ázsia és Észak-Afrika mérsékelt övi területein honos.
Fűszeres illatú évelő félcserje, leveleit frissen vagy szárítva használhatjuk fel. Erős, kámforos aromája miatt óvatosan kell vele bánni, mert túladagolva megváltoztatja az étel jellegét.  A szárított kakukkfüvet illóolajainak megőrzése érdekében jól zárható edényben kell tartani. A kakukkfüvet leggyakrabban levesek, főzelékek ízesítésére, sültekhez, gombához  és vadételekhez használják. Bab, borsó, burgonya és paradicsomos ételek kiváló fűszere. 

A kakukkfű teája hatékony köhögéscsillapító orvosság, ezen kívül görcsoldó, izzasztó hatású.

Kakukkfű  tea készítése:  1 kávéskanálnyi  morzsolt kakukkfüvet forrázzunk le  2-2,5 dl vízzel, fedjük le és hagyjuk 5 percig állni. A kellemes aromájú, gyógyító hatású teát lassan kortyolgatva igyuk meg.


A termék allergéneket (mustárt, szezámmagot, zellert, mogyoróféléket, glutént) feldolgozó üzemben készült.
 

Receptek kakukkfűvel

Fűszeres tofukolbászok gluténmentes bagettel 
Zöldséges, fűszeres, magvas kenyér 
Csicseriborsós egyben sült 
Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt 
Feketebab-gombócok

Cikkszám: 20381

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2022. 03. 02. -
Finom, de csak csínján vele...