Barion Pixel

Kukoricalepények recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető kenyérhelyettesítők.


Két igen egyszerűen, olcsón elkészíthető, kukoricaliszt felhasználásával megsüthető, kenyér helyett ehető lepénykenyeret sütöttünk. Pontosabban az egyik egy lapos lepénykenyér, a másik inkább pite magasságú, de csak azért, mert egy kisebb tepsiben terítettük el a tésztát, nagyobb tepsiben értelemszerűen laposabb, lepénykenyeret tudtunk volna sütni.

Mindkettő sós és alkalmas a búzalisztes kenyerek kiváltására, az étkezéseink változatosabbá tételére.

Szeretjük a kukoricalisztből vagy darából készült ételeket, a Bulkshopban igen olcsón hozzá lehet jutni. Mindig tartunk belőle a spájzban, szinte minden héten készítünk valamilyen kukoricaételt.

Mindkettőhöz a kis kertünkben most növésben lévő zöld fűszernövényeket használtunk ízesítőként, de mind a kettő szárított fűszerekkel is elkészíthető.

Mi kendermagos, kenderolajas, zöldfűszeres pesztóval ettük, de lényegében bármivel ehetjük, amivel a kenyerünket is ennénk.
 

Hozzávalók a sötétebb színű, lapos kukoricalepényekhez

2/3 bögre (1 bögre = 2,5 dl) kukoricaliszt
1/3 csésze hajdinaliszt
3 evőkanál olvasztott kókuszsír / olíva- vagy más étolaj
2 evőkanálnyi aprított zöldfűszer: például oregánó, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem
vagy 1 evőkanálnyi vegyes, szárított
2 gerezd áttört fokhagyma / mokkáskanál fokhagymapor
1 maréknyi napraforgómag
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál / ízlés szerint
2.5 dl víz / szükség szerint

bulkshop magyar vallalkozas

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A kukoricalepények elkészítése

A felsorolt hozzávalókat a víz kivételével keverjük össze. A vizet apránként, fokozatosan adjuk hozzá, amíg nokedli sűrűségű, még éppen nem formázható, de nem is folyós tésztát kapunk.
Mi egy 28X36 cm-es, papírral bélelt tepsiben vékony rétegben terítettük el.
20 percig sütöttük 185 fokon.
 

Hozzávalók a magasabb, élénksárga lepényhez

1.5 bögre kukoricaliszt
3 evőkanál olvasztott kókuszzsír / olíva- vagy más étolaj
3 tojásnak megfelelő tojáspótló por, a csomagoláson található leírás szerint / nem vegánoknak tojás
2.5 dl víz / növényi joghurttal is elkészíthető / nem vegánoknak joghurt
1 lapos kávéskanál sütőpor
2 evőkanál vegyes, aprított zöldfűszer vagy 1 evőkanálnyi szárított
 

A lepény elkészítése

A hozzávalókat a víz kivételével keverjük össze. A vizet kisebb adagokban öntsük hozzá, addig adagoljuk, amíg piskótatészta sűrűségű, vastagon folyó tésztát kapunk.
Ha nagyobb, például 28X36 cm-es tepsiben terítjük el vékonyabb, ha kisebb tepsiben, magasabb lepényünk sül. Könnyebben tudunk vele sütés után bánni, ha a tepsit papírral kibéleljük.
185 fokos sütőben 20 percig sütöttük.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház







A kukoricalepények recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  MUFFINOK  

 

bulkshop recept


                                                                                            TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.