Aszalás során a gyümölcsökben található vitaminok és ásványi anyagok koncentráltabbá válnak a nedvességtartalom eltávozásának köszönhetően. Az aszalt gyümölcs a nyers gyümölcs vitamintartalmát megsokszorozva tartalmazza, így például 1-2 szem aszalt sárgabarack kiválóan fedezi a napi kálium szükségletünket. A szőlő aszalásával készülő mazsola – mely a leghétköznapibb aszalványunk – is mérhetetlenül sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik, arról nem is beszélve, hogy akár magában fogyasztva is kiváló és gyorsan megemeli energiaszintünket. Manapság már azonban az egzotikus gyümölcsök aszalt változatai is elérhetőek, ezért ezeket se hagyjuk ki! Hiszen ne feledjük, nem csak egészségesek, de nagyon finomak, és kiválóan helyettesítik a hagyományos cukrásztermékeket és édességeket! Az iskolába járó, növésben lévő gyermekeknek ezért ajánlatos tehát minden nap valamilyen aszalt gyümölcs fogyasztását beiktatni az étrendjébe, segítve ezzel a folyamatos vitalitás és ellenállóképesség elérését. Ebben a korban ráadásul vitaminból és ásványi anyagból sosem elég! Az aszalt gyümölcs készítése nem újkeletű eljárás, a világ számos pontján évezredekre nyúlik vissza a története, így szerencsére minden ismerettel rendelkezünk róla ahhoz, hogy bátran fogyasszuk! Az aszalt gyümölcsök minden változatát megtalálhatjuk a BulkShopban, ráadásul kedvező áron. A mértékletes és változatos fogyasztásra azonban nagyon kell figyelni, éppen az említett koncentrált tartalom miatt. Az interneten számos oldalt találhatunk, ahol pontosan utánanézhetünk annak, miből mennyit érdemes naponta enni!
Legyen aszalt gyümölcs minden gyermek uzsonnatáskájában!
Nézzük csak, vajon miért mondjuk, hogy legyen aszalt gyümölcs gyermekeink uzsonnatáskájában?