Ezért aztán még az is letuszkol egy kis lencseételt, aki egyébként nem is szereti. Mi Bulkshpoposok egy egész kondérral eszünk majd.
Meg azért is esszük, mert modern orvosi kutatások is igazolták májvédő és gyógyító hatását. Bár Szilveszterkor - esetleg két pohár bor között – nem igazán ez motivál bennünket, hanem inkább a fentiekben említett hiedelem, de az tagadhatatlan, hogy az ünnepek táján – egészséges életmód ide vagy oda – épp eleget „bűnözünk” ahhoz, hogy segítsük egy kicsit a májunk munkáját.
A lencse értékességét bizonyítandó idézzük fel azt is, hogy a Biblia szerint Ézsua egy tál lencséért adta el a lelkét, vagyis elsőszülöttségét Jákobnak.
Nekünk azonban nem kell eladni a lelkünket egy tál lencséért, mert főzhetünk is magunknak.
Az alábbiakban egy nagyon egyszerűen elkészíthető lencseleves készítését írjuk le és mutatjuk be videón is.
A lencseleves elkészítése és hozzávalók
1, 2 bögre (1 bögre = 2,5 dl) lencsét alaposan megmosunk, beáztatjuk, majd félretesszük. (A lencsét akár egy éjszakán át is lehet áztatni.3, kb. 30 percet főzzük.
4, Ha kész, kiveszünk belőle a turmixba egy adagnyit, teszünk hozzá fél bögre rizslisztet, összeturmixoljuk, visszaöntjük a lencséhez és ezzel besűrítjük.
Jó étvágyat!


A lencseleves recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: LEVESEK | PIZZÁK