Vegán, gluténmentesen elkészíthető, tojás nélküli, növényi tejszínnel készült köret.
A mi változatunk különlegessége, napraforgómagot használtunk a majonéz alapjául, amely nem csak különlegesen finom, hanem ugyanolyan sima konzisztenciájú is, mint tojásból készült testvére.
Hozzávalók 4 adaghoz
8 db közepes méretű salátakrumpli (kifliburgonya)
3-4 zöldhagymaszár
1/2 piros kaliforniai paprika / 1 kápia
1 púpos bögre napraforgómag
1-2 gerezd fokhagyma / 1 mokkáskanál por
1 kisebb citrom leve
só, bors
mokkáskanál kurkuma
1 kávéskanál agaveszirup
1 evőkanálnyi mustár
2 evőkanálnyi olívaolaj
1 doboz növényi tejszín
(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán olvasható információkat is.)
Előkészületek:
A krumplit héjában főzzük meg és hagyjuk kihűlni. Karikázzuk fel vagy vágjuk kis kockákra.
A napraforgómagot áztassuk be néhány órára vagy öntsük le forró vízzel és hagyjuk állni legalább egy órát.
Elkészítés:
1. Készítsük el a majonézt: A beáztatott napraforgóról öntsük le az áztató levet és tegyük bele a turmixolóba. Tegyük hozzá a növényi tejszínt, az agavet, a citrom levét, fokhagymát, mustárt, fűszereket, sót. Turmixoljuk simára. Kóstolgassuk, intenzív ízű, inkább kicsit túlízesített legyen, hiszen a krumpli még sokat szelídít majd az ízén.
2. A felszeletelt krumplit az étolajon egy picikét pirítsuk meg. (Ez a művelet el is hagyható, de finomabb lesz, ha nem hagyjuk ki.) Szűrőkanállal szedjük ki a krumplit, az olajat ne tegyük a majonézbe.
3. A krumplihoz keverjük hozzá az apró karikákra vágott újhagymát a zöld szárával együtt. Keverjük hozzá a piros, apróra vágott paprikát. Forgassuk össze.
4. Öntsük le a majonézzel.
5. Tálalás előtt 2-3 órára tegyük a hűtőbe.
Jó étvágyat!


A majonézes krumpli napraforgó majonézzel hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.