Hozzávalók egy kisebb őzgerinc vagy kenyérsütőformához
Hozzávalók a márványkeksz alaphoz
1.5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) zabpehelyliszt3 evőkanál kókuszliszt
2 lentojás* / 2 tojásnak megfelelő tojáspótló / 1 dl lenfehérje
1 nagy evőkanál kókuszzsír
3-4 evőkanál eritritol / kókuszcukor / cukorpótló / cukor
1 bögre narancslé / növényi tej
1 tasak sütőpor (a sütési gyakorlatunknak megfelelő)
fűszerek: fahéj, szegfűszeg, kardamom, vanília, só (mindenből egy kevés)
Hozzávalók a csokoládés „ragasztáshoz”:
1 tábla étcsokoládé2 nagy marék durvára tört kesudió / mandula / mogyoró
(mi kesudiót használtunk)
0.5-1 kókuszkrém / növényi tej
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A márványkeksz elkészítése
1. A tésztaalap elkészítése:A hozzávalókból készítsünk tésztát és nyomkodjuk egy tetszés szerinti sütőforma aljába.
18-20 perc alatt (a tésztaréteg vastagságától is függ) süssük meg egy papírral bélelt tepsiben. Kicsit hűtsük ki, amikor kézmeleg, törjük kisebb-nagyobb darabokra.
A darabos tésztát tegyük egy tálba és hűtsük még tovább, addig, amíg a csokoládés „ragasztást „elkészítjük.
2. A „ragasztó” elkészítése:
A csokoládét a kókuszkrémmel együtt melegítsük és olvasszuk meg.
Törjük durvára a választott mag vagy dióféleséget és keverjük az olvasztott csokiba.
A csokis, magvas keverékkel forgassuk össze gyengéden a darabolt, időközben kihűlt tésztát.
3. Az egész masszát gyengéden nyomkodjuk egy kenyérsütő vagy őzgerinc formába. (Kuglófformában is szép).
Tegyük a hűtőbe és várjunk néhány órát szép türelmesen, hogy a sütink „összeragadjon”.
Szeleteljük vékony szeletekre.
Megjegyzések:
* A lentojás elkészítése:
2 evőkanál őrölt lenmagot keverjünk össze 6 evőkanál vízzel és hagyjuk kocsonyásodásig állni.
Jó étvágyat!
A márványkeksz recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK, DESSZERTEK | KEKSZEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA