Fogyasztásának köszönheti fiatalosságát és szépségét. Sejtszinten fiatalít, ez közismert. Kína egyes tartományaiban az emberek meglepően magas életkort, kitűnő egészségi állapotot köszönhetnek a goji bogyó rendszeres fogyasztásának. A goji bogyóban lévő B-vitaminnak és az antioxidánsoknak köszönhetően védik a káros szabadgyökök ellen szervezetének sejtjeit. Béta karotint is tartalmaz, ami védi a bőrét a nap káros sugaraitól és jótékony hatású a szívre. Ezt a benne lévő antioxidánsoknak köszönheti, amelyek rákellenes hatása is jelentős. Tele van immunerősítő poliszacharidokkal is, valamint magas a káliumforrása és még 18 különböző aminosavat is tartalmaz. Az A-vitamin javítja a látást. Ezen kívül erőteljesen vérképző és gyulladásgátló hatású. A goji több módon fogyasztható, teheti salátákhoz, süteményekhez, müzlibe, tejbe vagy joghurtba. Az ördögcérna nemzetség sok faját nevesítik, ma már az egész világon ismert növénycsoportról van szó. Ezek a burgonyafélék családjába tartoznak, éretlen termésük nagy mennyiségű szolanint tartalmaz. A goji bogyót, a piros színű, nyers termést elrágcsálva, a szárított bogyókat vízbe áztatva, vagy teába, de akár főzve is különböző gabonafélékkel fogyaszthatja. A világ néhány részén afrodiziákumként is ismerik. Az ördögcérna télálló, minden kerti talajon jól fejlődik. Szereti a napos, félárnyékos helyet. A növény erőteljes növekedésű, 4 m magasra is megnő, és a 2. évtől már teremhet. Egylaki növény. Akár maga termeszti, akár vásárolja, higgye el, érdemes fogyasztania.
Mi is az a goji bogyó?
A goji bogyó fontos elemét képezi a kínai, tibeti és indiai orvoslás eszköztárának immáron 6000 éve. A goji bogyó, más néven farkas bogyó, a világ második olyan gyümölcse, ami szinte a legnagyobb mennyiségben tartalmazza a C-vitamint.