Nem tartalmaz adalékanyagokat, cukrot, krémes, könnyen kenhető, kényeztető. Az interneten számos receptváltozat található, mi most egy nagyon egyszerű változatot írtunk és fotóztunk le .
A Bulkshopban kapható mogyoróból készítettük.
Vegán, gluténmentes, mindenki számára fogyasztható, még az inzulinrezisztenciával küzdők is kanalazhatnak belőle. A valóban gluténintoleranciában szenvedők azonban mindig tájékozódjanak a hozzávalók csomagolásán található információk alapján is.
Az elkészült krémet használhatjuk sütemények, palacsinták töltelékeként, tehetünk egy kanállal a reggeli müzlinkhez, kenhetjük kenyérre, kanalazhatjuk csak úgy.
A mogyorókrém hozzávalói
egy kistálnyi (2 dl) adaghoz10 dkg (két marék) törökmogyoró
2 evőkanál kakaó
2-3 evőkanál őrölt eritritol / méz / valamilyen növényi szirup
1 nagy evőkanál kókuszzsír / bio növényi margarin
1 mokkáskanál vanília
1 leheletnyi só

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A mogyorókrém elkészítése

A megpörkölt mogyorókat dörzsöljük egymáshoz papírtörlő, konyharuha segítségével.
Válogassuk ki a héj közül a fehérre kopott mogyorószemeket és dobjuk át őket az aprítógépbe. Több részletben újraindítva az aprítót őröljük annyira finomra, amennyire csak tudjuk. Nem lesz olyan sima, mint a bolti nutella, de ez nem lesz hátrányára.
Ha elég aprónak ítéljük, tegyük hozzá a többi hozzávalót és őröljük, keverjük azokkal is alaposan tovább, míg sűrű, fényes krémet kapunk.
A hűtőben kicsit megkeményedik, de szobahőmérsékleten hamar visszalágyul. Ha kókuszzsíral készítjük, a hűtőből kivéve kicsit keményebb, bio növényi margarinnal puhább állagú lesz.
Jó étvágyat!



A mogyorókrém recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | KRÉMEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA