Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Noritekercsek miniben recept

   
Fantasztikusan finom, különleges, sós, ropogós héjú, nem mindennapi vendégváró, nassolnivaló.

Vegán, gluténmentesen elkészíthető minifalat.

bulkshop magyar vallalkozas
A norilapokról szinte mindenkinek a sushi jut eszébe. Nem akartunk sushit készíteni és egy olyan receptet feltenni az oldalra, amelyből már nagyon sok van a neten, jobb vegán szakácskönyvekben. Vegán és nem vegán sushi receptet nem nehéz fellelni, vegán büfék és éttermek gyakran készített, finom, ellenállhatatlan kínálatában is gyakran szerepel.


Valami másban gondolkodtunk és egy szuperfood könyvben ráleltünk egy receptre, amely minden ízében és megjelenésmódjában más, mint a sushi. Viszont szintén ellenállhatatlan.

Az vele a legnagyobb probléma, hogy lehetetlen belőle eleget készíteni, pillanatok alatt elfogy, csak a dicséretek tartanak ki egész idő alatt. Sütés közben betölti a konyhát a sülő magok és a nori lap ellenállhatatlan illata, a kisült minifalatok kicsit ropogósak, fantasztikusan finomak, ízekben és egészséges hozzávalókban gazdagok.

Okvetlen kipróbálásra ajánljuk mindenkinek, vegánoknak, mindenevőknek egyaránt.

A receptben betartottuk a könyvben megadott hozzávalókat és mennyiségeket és, bár nem igényel patikapontosságú méréseket, de az első elkészítésnél nektek is azt javasoljuk, tartsátok be ezeket arányokat.
 

Hozzávalók 24 darab mini noritekercshez 

3 nori lap félbevágva
1/3 bögre (1 bögre = 2,5 dl) kendermag / több napraforgómag
1/4 bögre napraforgómag
1 evőkanál őrölt lenmag
1 evőkanál élesztőpehely
1/4 kávéskanál szárított oregánó
1/4 kávéskanál hagymapor
1/8 kávéskanál fokhagymapor
1 és 1/2 kávéskanál világos miso
1 evőkanál citromlé

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»


 

A mini noritekercsek elkészítése 

1. A norilapokat vágjátok félbe és tegyétek félre.
2. Az összes többi hozzávalót tegyétek az aprítógépbe vagy több részletben a kávédarálóba. Kissé összeálló, de texturáját megtartó, tehát nem vajjá őrölt masszát kell kapni, mely a két ujjatok között ugyan összeáll, de azonnal szét is morzsálódik.
3. A norilapokat egyenként töltsétek meg. Tehát az alábbiakban leírtakat 6-szor ismételjétek meg.
4. A norilapot ecsettel vizesítsétek be. Az egyik szélétől számított körülbelül 1.5 centiméteres távolságra vigyétek fel a tölteléket - körülbelül 1 nagy evőkanálnyit - és az ujjatokkal nyomkodjátok össze összeállóra.
Nézzétek meg a képet a receptben.
5. Tekerjétek fel a norilapot a töltelék köré, ha száraznak érzitek finoman vizezzétek be még egy kicsit. A feltekert norilap utolsó csíkját okvetlen vizezzétek be, hogy biztosan összeragadjon, A feltekert norihengert a tekercselés aljával lefelé, tegyétek félre. Nézzétek meg a receptben a képeket.
6. Ha minden norilapot feltekertetek, egy ollóval vágjátok fel a tekercseket nyolc darabra.
7. Tegyétek be a 120 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre. A tekercskék akkor sültek meg, ha a megtapogatott norilapok száraz tapintásúak és a töltelék a két végükön kinő.
Kész vagyunk.

Leírva ez az egész sokkal bonyolultabb, mint a valóságban.
(A receptet Julie Morris Szuperfood gyorsételek című könyvéből adaptáltuk.)

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





A noritekercsek miniben recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK  |  KENYEREK  |   HÚSHELYETTESÍTŐK

 

bulkshop recept


                                                     TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA