A receptben leírt rizslisztes piskótatészta alkalmas tortalapoknak, fatörzs torta elkészítéséhez is.
Hozzávalók
4 db tojás
4 evőkanál eritritol / glicin vagy más a Bulkshopban kapható fehér cukorpótló
4 evőkanál rizsliszt
csipetnyi só
1 citrom reszelt héja vagy 1 mokkáskanál őrölt citromhéj
házi készítésű mogyorókrém / nutella / lekvár a töltéshez
A házi mogyorókrém elkészítését lásd: mogyorókrém-recept
10 dkg étcsokoládé a bevonathoz + 1dl növényi tej + 1 kiskanál növényi margarin / vaj / 1 evőkanál étolaj
Elkészítése

1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
2. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a csipetnyi sót és a citrom reszelt héját / citromhéjport és összekeverjük.
3. Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan hozzáadjuk a rizslisztet, majd óvatosan, kanalanként a fehérjehabot.
4. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A sütéshez a sütőhöz tartozó szabványtepsit használjuk, az elég nagy ahhoz, hogy a tésztát egyenletesen és vékonyan eloszlassuk rajta. Minél vékonyabb piskótatésztát sütünk, annál könnyebb lesz a feltekerése. 180 °C fokon kb. 10-15 percig sütjük. A mienk 10 perc alatt megsült.
5. Ha kész, nyitott sütőajtó mellett hagyjuk kihűlni.
6. A kihűlt tésztát megkenjük a mogyorókrémmel / nutellával / lekvárral. A sütőpapír segítségével feltekerjük.
7. Étcsokoládéval bevonjuk. (A csokoládét a növényi tejben felmelegítjük, megolvasztjuk, 1 kiskanálnyi zsiradékot adunk hozzá).
Bulkpraktika
Mi van akkor, ha a piskótatésztánk feltekerés közben megreped? Hát semmi. A sütőpapír segítségével csavarjuk még egy kicsit szorosabbra úgy, hogy a repedt széleket egymáshoz nyomjuk. A szorosan feltekert tésztát tegyük hűtőbe és szinte teljesen „begyógyítja” önmagát, a bevonat pedig eltakarja majd a kis szépséghibát. Persze ezt a műveletet csak akkor tudjuk elvégezni, ha a piskótánkat még a feltekerés előtt megtöltjük.
Jó étvágyat!

A piskótatekercs rizslisztből recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.