Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

A 827 Kitchen vendégei voltunk, avagy a szejtánkészítés rejtelmei

   
A panírozott szejtánszelet puhasága, omlós állaga különösen lenyűgözött bennünket, a szejtánt ugyanis nem nehéz gumisra, rágósra főzni, azt a konzisztenciát viszont, amit az étteremben tapasztaltunk igen nehéz elérni.

A XIII. kerületi Zsilip utcában lévő, a Váci út közvetlen közelében található vegán éttermet nem volt nehéz megtalálni, könnyen odataláltunk, viszont alig tudtunk eljönni, annyi mindent nem kóstoltunk még meg, amit szerettünk volna, annyira teleettük magunkat, hogy alig bírtunk felállni az asztaltól.

A konyhát vezető Révész Ildikó kedves unszolása ellenére sem tudtunk többet enni. Egy idő után a szemünket legeltettük csak az ennivalók sokaságán és mutatós tálalásán.

Az étterem önkiszolgáló, magunk választhattuk meg, hogy mi kerül a tányérunkra. A bőség zavara miatt nehéz volt a választás. Minden étel, amit a tányérunkra szedtünk kifogástalan ízű és állagú volt, csak találgatni tudtunk, hogy vajon milyen alapanyagokból készült, vajon hogyan érték el azt az ízhatást, illatot, aromát, amelytől olyan finomak lettek az ételek.

Minden náluk kapható étel kizárólag növényi alapanyagokból készül, jó néhány gluténmentes is.

Okvetlen menjetek el, próbáljátok ki, nem drága hely, az ételeket a tányérra rakott ételek súlya alapján számlázzák.

A panírozott szejtánszelet puhasága, omlós állaga különösen lenyűgözött bennünket, a szejtánt ugyanis nem nehéz gumisra, rágósra főzni, azt a konzisztenciát viszont, amit az étteremben tapasztaltunk igen nehéz elérni.

Révész Ildikó megosztotta velünk a készítés titkát és hozzájárult ahhoz, hogy ezt veletek is megoszthassuk.
Tehát az általuk készített szejtán elkészítésének titka már nem titok többé, itt olvashatjátok alább.

Ildikó fél kiló búzasikér feldolgozásához adott tanácsokat, ebből a mennyiségből hatalmas adag lesz, talán úgy lehetne legjobban érzékeltetni a mennyiséget, ha visszagondoltok húsevő korszakotokra és magatok elé képzeltek 2 kg lapockát, na, az a mennyiség egyezik meg vele.

Mi elkészítettük, negyedeltük, 3/4 részét lefagyasztottuk. Negyednyi adag elég belőle egy négy fős ebédre. Persze étvágya is válogatja.

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A szejtánszelet hozzávalói

0.5 kg búzasikér por
0.125 kg graham liszt / nekünk teljes kiőrlésű tönkölyliszt volt csak
1.1 l víz
 

A szejtánszelet elkészítése

1. A búzasikérport és a lisztet összekeverjük. Rázúdítjuk egyszerre az összes vizet és nagyon alaposan begyúrjuk. Egy nagyobb darab, rugalmas tésztaszerűséget kapunk, amit 20-30 percre beteszünk a hűtőbe, ott egy keveset lecsöpög.
2. Mi két nagyobb edényben főztük ki, mert főzés közben hatalmasra nő. 1 óra 25 perc alatt van kész.
3. Kihűlés után jól lehet szeletelni, körülbelül 8 mm vastag szeletekre. Ne szeleteljük nagyon vékonyra, de a túl vastag szeletek sem jók.
Ezeket a szeleteket lehet aztán sós, mustáros, fűszeres olajban pácolni akár hosszabb ideig is.
4. Mi grillezett szejtánszeleteket készítettünk belőle, nagyon finomak lettek, a szejtán puha, omlós, ízes lett. A recept bevált.

A grillezett szejtán receptjét, pácolási módját és elkészítését lásd ITT>> 

bulkshop webáruház


NÖVÉNYI FEHÉRJÉK - HÚS HELYETT

Jó étvágyat!




A szejtánkészítés hozzávalója, a búzasikér kedvező áron megvásárolható a bulkshop.hu webáruházban.

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN KOLBÁSZOK  |  KENYEREK  

 

bulkshop recept


                                                                                      TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

blog comments powered by Disqus