Az articsóka egy szuper élelmiszer, egészségre gyakorolt jótékony hatásáról kötetnyi irodalom olvasható az interneten. Ásványi anyag tartalma kiemelkedő. Nálunk nyersen, natúr állapotában a boltokban, piacokon nehezen beszerezhető. A Bulkshopban kapható, vízben konzervált változata nagyon jól használható, az articsókavirágok legértékesebb részét a „szíveket” tartalmazza, megbízhatóan puha, nem fás, nagyon könnyen tovább ízesíthető, remek választás.
A képeken látható articsókakrémet akkor készítsük el, ha kevés hozzávalóból, gyorsan, szinte azonnal szeretnénk valami ehetőt, nagyon ízleteset, egészségeset, finomat, sokoldalúan felhasználható ételt készíteni és természetesen máskor is, hiszen a hűtőben napokig jól eláll, reggelihez, vacsorához, uzsonnakenyérhez bármikor előkapható.
Az elkészítéséhez egy articsókakonzervet és egy a Bulkshopban is kapható krémfehér (Violife Natur) növényi sajtot használtunk. Fokhagymával ízesítettük és pici növényi itallal hígítottuk.
Természetesen más ízesítéssel is elkészíthető, tehetünk bele kedvenc zöldfűszereinkből például bazsalikomot, oregánót, petrezselyemlevelet, zöld hagymaszárat, kaprot. Szárított fűszerekből illik hozzá a római kömény, a kömény, bors és sok minden más is. Ízlés szerint variálható az ízesítése. Egy facsarásnyi citromlé is jót tesz neki. Mi csak fokhagymát tettünk bele, kenyérre kenhető krémet készítettünk belőle, de alig bírtuk abbahagyni az evését.
Kevéssel több növényi ital adagolásával mártogatóst készíthetünk belőle kedvenc sült és nyers zöldségeinkhez.
Most édes burgonyahasábokat sütöttünk hozzá, de nagyon finom tésztaszószként, barna rizstésztával és tápiókatésztával is kipróbáltuk.
Ha éppen nincs otthon fehér krémsajtunk, készíthetünk sajtkrémet úgy is, hogy az articsókához inaktív táplálkozási élesztőt vagy sörélesztőt adunk, ezt az alapot ízesítjük tovább.
Az articsókakrém hozzávalói
1 articsókakonzerv (390g-os, vízben konzervált)1 csomag krémfehér növényi sajt (Violife Natur)
2-3 gerezd fokhagyma ízlés szerint / más zöld és száraz fűszerek (lásd a fentieket)
1 dl vagy több növényi ital / növényi krém / cukrozatlan növényi tejszínpótló
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
Az articsókakrém elkészítése
Az elkészítésnél a készülő ételtől függően adagoljuk a növényi italt / krémet.Az articsókaszíveket szűrjük ki a konzervből. A levet nem használjuk fel.
Mindent helyezzünk egy tálba, botturmix segítségével pépesítsük homogén, sima állagúra.
Jó étvágyat!
Az articsókakrém recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: KENYEREK | krémek
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA