Barion Pixel

Egyszerű, hagymás kukoricakenyér recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető.

A képeken látható egyszerű és olcsó kenyér kukoricalisztből készült. Nem okvetlenül kell többféle lisztet kevernünk ahhoz, hogy jó, gluténmentes kenyeret ehessünk.

Sok esetben ugyanis a gluténmentesen, házilag készíthető kenyerek többféle liszt felhasználásával készülnek. Gyakran azért nem fogunk hozzá az elkészítésükhöz, mert pont olyan, pont annyi lisztfélénk éppen nincs a spájzban. A boltban kapható kenyerek és lisztkeverékek drágák, nem mindenki engedheti meg magának, nem is minden boltban beszerezhetők.

Mi most egy nagyon egyszerű, olcsó alternatívát mutatunk azoknak, akik nem idegenkednek a kukoricaliszt használatától. A kukoricaliszt a bolti gluténmentes lisztkeverékek egyik alapvető hozzávalója is, mert glutén nélkül is jól tűri a kelesztést és a sütést. Tésztáját hagymával ízesítettük, a sikért útifűmaghéjjal pótoltuk.

Ez a kenyér ízletes, könnyű, jól szeletelhető, nem morzsálódós, másnap is finom, ha egyszer megpróbáljátok, gyakran megsütitek majd.

A kenyér alapötletét a Kata Boszorkánykonyhája blogon találtuk. Az ott található receptet vegánosítottuk.
 

Kukoricakenyér hozzávalók

25 dkg kukoricaliszt
2.5 dkg útifűmaghéj
0.7 dkg szárított élesztő
2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 csipetnyi cukor
1 fej hagyma
1 púpozott mokkáskanál fokhagymapor (el is maradhat)
3.8 dl langyos víz
1 púpozott kávéskanál  / ízlés szerint


bulkshop magyar vallalkozasnézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

Kukoricakenyér elkészítése

1. A hagymát félhold alakúra szeleteljük fel és a kókuszzsíron süssük meg, leheletnyi vizet hozzáadva, kissé pároljuk is puhábbra. Ha kész tegyük félre, hűtsük langyosra.
2. A többi hozzávalót keverjük össze, adjuk hozzá apródonként a langyos vizet, a végén dolgozzuk bele a langyos sült hagymát is.
3. Keverőgéppel vagy kézzel dolgozzuk alaposan sima, összeálló, formázható tésztává. Helyezzük el a sütőedényben és tegyük félre kelni. Ez egy 25 dkg lisztből készült, nem túl nagy kenyér, arányos nagyságú sütőformába tegyük.
4. Kapcsoljuk be a sütőt, melegítsük 200 fokig, ennyi idő elég is lesz a kelesztésre.
5. A mi kenyerünk 50 perc alatt sült meg, szépen feljött, megnőtt a sütőedényben.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház



 

Az egyszerű, hagymás kukoricakenyér recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: KENYEREK  |  KRÉMEK  

 

bulkshop recept


                                                                    TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.