Igazán finom bundába rejtettük az epreket. Ráadásul sütnünk sem kellett, ami igazán nem hátrány a nyári melegben.
Ez a desszert elkészíthető más gyümölcsökkel is, nektarinnal, fél őszibarackkal, nagy szemű szőlővel, akár kompótkörtével is. Elkészítjük a bundáját és már csomagolhatjuk is. A hűtőben jól eláll, akár vendégváró meglepetés is lehet. Minden desszertgolyóba más-más tölteléket csomagolhatunk, lehet találgatni melyik mit rejt.
Ha továbbgondoljuk az „csomagolóanyagot”, nem is okvetlen kell bele kakaó, akkor világosabb színű, más megjelenésű és természetesen más ízélményt nyújtó desszertet kaphatunk.
Hozzávalók 8-10 darab golyóhoz
1 bögre (2,5 dl) almaszósz* / más cukrozatlan lekvár pl. epedzsem1/4 bögre növényi szirup pl. agave, rizs, szőlőszirup
1/4 bögre kókuszliszt
1/4 bögre kakaó vagy több kókuszliszt (a kakaó el is maradhat)
1/4 bögre apróra vágott étcsokoládé / csokicsipsz
leheletnyi himalája só
8-10 szem eper
3 evőkanál eritritol a forgatáshoz (el is maradhat)
NÉZZ KÖRBE A WEBSHOPBAN (KATT IDE)»»»
Elkészítés
1. Az eperszemek kivételével a többi hozzávalóból keverjünk egy összeálló, jól formázható masszát.2. Az eperszemeket csomagoljuk be a masszába.
3. Az elkészült golyókat helyezzük a hűtőszekrénybe 1 órára.
4. A lehűlt golyókat forgassuk meg őrölt eritritolban vagy más kedvünk szerinti cukorféleségben. Ez a művelet el is maradhat. Az eritritol kissé hűvös és különleges ízérzetet biztosít, édesít, viszont kalóriamentes, mi ezért döntöttünk mellette.
Megjegyzés:
* Az almaszószt mi magunk készítettük. 1 meghámozott almát apróra vagdaltunk, pillanat alatt felfőztük egy kevéske vízben és megturmixoltuk. Almaszósz a DM-ben olcsón, készen is kapható.
Jó étvágyat!
A eper csokis kókuszos csomagolásban recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
MÉG TÖBB RECEPT ITT: NYERS | édességek, desszertek