Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Gombás paella recept

gombás paella recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú    gombás paella recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

Könnyen elkészíthető - laktató - kinézetre sem utolsó

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető főétel.

bulkshop magyar vallalkozas
Aki úgy dönt, hogy növényevő életmódra vált, bizonyára gyakorta készít paellát, hiszen a paella egy könnyen elkészíthető, laktató étel, elkészítése sem bonyolult, a maradék a hűtőben napról napra finomabbá nemesül. Mi egyenesen imádjuk.


Gyakran készítjük gombával, hiszen a Bulkshopban kapható szárított gombák kitűnően felhasználhatók hozzá, de nagyon jól elkészíthető jackfruittal és tofuval is.

A megjegyzéseknél a tofus és a jackfruitos paella készítésére is tanácsokat adunk.
Erről az ételről, még autentikus formájában is azt lehet mondani, hogy „ahány ház, annyi szokás”.

A gombán, jackfruiton, tofun kívül sokféle zöldség kreatív felhasználásával, tápanyagokban, tápértékben  gazdag ételt varázsolhatunk,  ha nem is percek alatt, nem sok munkával.

Ez az eredetileg spanyol étel, igen elterjedt a világban, országonként, tájegységenként készülhet más és más hozzávalókból, ami mindegyikben közös, hogy kerekszemű, jól duzzadó rizsből készül.  Mi a Bulkshopban kapható Lorenzo márkájú rizottó rizst használtuk hozzá, és ez a döntésünk nagyon jónak bizonyult. A rizsszemek hatalmasra, puhára, omlósra, mégis gurulósra, cseppet sem ragacsosra főttek.

Általában a paellák ízesítéséhez sáfrányt is használnak, de ez nálunk elég nehezen beszerezhető fűszerféle, mindenesetre, ha van ilyenünk okvetlen használjuk.

Az autentikus paellák tengeri kagylóval készülnek, ha szeretjük a tengeri herkentyűk ízét nyugodtan csíkozzunk a fővő paellába 1-2 algalapot is.

Sokan vagyunk, akik elfordultunk a húsevéstől, sokan olyanok is, aki csak a húsevés gyakoriságát csökkentették vagy szándékoznak csökkenteni. Nekik is, de a kimondottan húsevőknek is egyaránt ajánlható ez az egytálétel, szinte jobb és ízletesebb is, mint a szokványos rizses hús.

A hozzávalókat nagyvonalúan, inkább csak az arányokra ügyelve adjuk meg, ahogy az előzőekben már utaltunk rá, mindenki elkészítheti a saját ízlésének megfelelően és hozzávalókkal is.
 

Paella hozzávalók 4 személyre

1 evőkanál Gefro Balance kerti zöldségpor / 1 zöldségleves kocka / 1 evőkanál natúr, adalékmentes ételízesítő
1 liter víz
1 nagyobb löttyintésnyi (4 evőkanálnyi) étolaj, mi nyersen sajtolt olívát használtunk
1 dl száraz, alkoholmentes fehér bor
2 bögre rizottó rizs
1 közepes méretű kockázott vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
7 db shiitake gomba
4 nagyobb darab fafül gomba
10 darab apró csiperke gomba (mi barnát használtunk)
1 közepes méretű sárgarépa
1 zellerszár
8 darab koktél vagy más apró paradicsom / 1/2 doboz darabolt konzerv paradicsom
1/2 színes kaliforniai paprika
1 csésze kiengedett mirelit borsó
1 kávéskanál füstölt (édes) paprika
1 kávéskanál édes paprikapor
ízlés szerint, ha a zöldséglétől nem lenne elég sós
aprított petrezselyem és citromgerezdek a tetejére



nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»


 

Paella elkészítése

1. Előkészületek:
A szárított gombákat meleg vízbe áztassuk be 1 órára, de akár egész éjszakára.
A zöldséglevesport, zöldségleveskockát oldjuk fel 1 liter vízben.
A zöldségeket mossuk meg, daraboljuk fel:
A répát nagylyukú reszelőn reszeljük le, a paradicsomokat felezzük el.
Az apró csiperke gombákat felezzük el.
Az áztatott gombát nagyvonalúan daraboljuk fel (a siitake gomba kemény tönkjét vágjuk ki, (nem lesz rá szükség).
A többi zöldséget falatnyi darabokra vágjuk.
A hagymát, fokhagymát viszonylag finomra daraboljuk fel.
A rizst mossuk meg.

2. főzés: (Tartsuk be a leírásban megadott sorrendet!)
A maradék 2 evőkanálnyi étolajon pároljuk puhára a gombákat (4-5 perc).
A megpárolódott gombákat szedjük ki, tegyük félre.
A serpenyőbe öntsünk még kevés olajat, az olajon puhítsuk, süssük meg a hagymát, amikor jónak véljük, tegyük bele a fokhagymát is és kavargassuk még 1-2 percig.
Keverjük hozzá a paradicsomot, a bort, a porpaprikákat, ha használunk fűszert azt is, és ezt a keveréket is forraljuk 4-5 percig lassú tűzön, amíg a lé szinte elfő.
Ebbe a lébe tegyük vissza a gombát, minden más zöldséget, öntsük fel a zöldséglével, tegyük bele a rizst is.
Keverjük össze a zöldségeket és a rizst egyszer, alaposan, de aztán már ne kevergessük az ételt.
Forraljuk fel, lassú tűzön 12-15 percig pároljuk. Kóstoljuk meg, hogy a rizs megpuhult-e.
Ha a rizst puhának érezzük, húzzuk félre a tűzről, fedjük be és 10 percen át hagyjuk állni.

Megjegyzések:
A paellát 1 csomag felkockázott tofuból vagy egy alaposan lecsepegtetett, levétől kicsavart jackfruit konzervből is elkészíthetjük. Ezekkel az alapanyagokkal az elkészítésnél ugyanúgy járjunk el, mint a gombával. Süssük és pirítsuk meg előre őket.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház


gombás paella recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

gombás paella recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

gombás paella recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú
 

A gombás paella recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: PALACSINTÁK  |  KENYEREK  

 

bulkshop recept


                                                                             TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA