gluténmentes
tejmentes
tojás nélkül készült
vegán
egészséges
egyszerűen, gyorsan elkészíthető, kezdő háziasszonyoknak, időhiányosaknak is ajánlható
sós ropogós, vendégváró, hurcolható nassolni való
aszaló gépben is elkészíthető
Azt a jótanácsot tudjuk adni, ha bevisszük ezt a könnyen szállítható kekszfélét a munkahelyünkre, dugjuk el, ha mégis nagyon könyörögnek érte, tekintsük cserealapnak.
A keksz nagyon jól illik még mártogatósokhoz, humuszhoz, vegán zsírokhoz, vajakhoz, levesek mellé feltétként.
A keksz hozzávalói 1 hagyományos sütőtepsihez
2 evőkanál lenmag6 evőkanál őrölt lenmag, mi magunk, frissen őröltük a lenmagot, nem lisztet használtunk
7 evőkanál kendermag
4 evőkanál chia mag
2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 csésze kifejezetten meleg víz (azért ne forrásban lévő legyen)
1 mokkáskanál fokhagymapor
só
fűszerek: amit szeretünk: mi őrölt köményt és borsot tettünk hozzá
(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán feltűntetett információkat is.)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A keksz elkészítése
Keverjük össze a lenmagot, az őrölt lent, a chia magot és öntsük le a meleg vízzel. Várjuk meg, amíg megkocsonyásodik.Tegyünk és kavarjunk hozzá minden mást.
Két sütőpapír között a nyújtsuk vékonyra.
Sütőpapírral együtt emeljük be a tepsibe. Tegyük be a 120 fokos sütőbe. Szárítsuk 10 percig, ekkor tudjuk felvágni.
Tegyük vissza 120 fokos sütőbe és szárítsuk körülbelül 25-30 percig. Az utolsó 10 percre emeljük a hőmérsékletet 150 fokra.
A süteményt alacsony hőfokon is száríthatjuk, csak úgy lényegesen továbbtart. Aszaló gépben is készíthető.
Jó étvágyat!
A keksz jóféle magokból recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | KEKSZEK