Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Kenyérben sült vegán kolbász vagy virsli, „hotdog” recept

Kenyérben sült vegán kolbász vagy virsli, „hotdog” recept bulkshop növényi alapú    Kenyérben sült vegán kolbász vagy virsli, „hotdog” recept bulkshop növényi alapú

Egyénileg ízesíthető, finom partiétel

Gluténmentesen is elkészíthető, vegán életmódba illeszthető uzsonna vagy vacsoraétel.

bulkshop magyar vallalkozas
A képeken látható kenyérben sült kolbász vegán étel, mert a benne látható grill kolbász (Vegán Manufaktura Füstölt Grill Bászka) búzafehérje alapú, de igény esetén minden további nélkül gluténmentessé tehető, a bászka szójavirslire cserélhető benne (Vegabond Szója Natur Páros). Mind a két variációt kipróbáltuk, ízben és állagban egyaránt nagyon finom, kézbe fogható, uzsonna- és vacsorételt kapunk, amely kiválóan alkalmas partik, vendégségek kínáló ételeként is.


Mi a szokásos jól bevált, mondhatni elronthatatlan kenyérreceptünket használtuk a „csomagolóanyag” elkészítéséhez. A bászkát és a virslit héjuktól megfosztva, nyersen, előzetes feldolgozás nélkül csomagoltuk a kenyérkékbe, együtt sütöttük a kenyérrel.

A kisült rúdkenyerekben a virsli is, a bászka is kissé elvált a kenyértésztától, ide, ebbe a résbe nyomkodtunk ízesítőket, hojszin szószt, ketchupot, mustárt, édes csiliszószt, volt, aki majonézt, ki mit szeretett. Mindenki a saját jól bevált szószára, ízesítőjére szavazott. Ma már a kereskedelmi forgalomban, így nálunk a Bulkshopban is többféle ízesítő szósz, öntet kapható, használjuk ezeket bátran.

Minden kenyérkébe tömködtünk apróra vágott zöldfűszereket, bazsalikomot, oregánót, kevés kakukkfüvet, ki mit szeretett. Csúsztattunk a résekbe zöldpaprikát, salátalevelet, uborkaszeleteket. Gazdag, saját, egyéni ízlésünkhöz igazított vegán hotdogjainkat szinte faltuk, annyira finomak voltak.
Készítsétek el ti is, nem fogtok csalódni.

Hozzávalók 3 darab „hotdoghoz”

3 szál Vegabond szója Naturpáros virsli a vegán, gluténmentes változathoz
vagy 3 szál grill bászka (Vegán Manufaktura termék) a vegán változathoz

A kenyérhez:

5 dkg barna rizsliszt
5 dkg kölesliszt
5 dkg hajdinaliszt / cirokliszt
5 dkg tápiókaliszt (keményítő)
1 nagyon púpos evőkanál útifű maghéj
1 evőkanál őrölt lenmag (elmaradhat)
1 kiskanál
2.5 dkg friss élesztő / fél tasak szárított
1 löttyintésnyi étolaj
 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 


Elkészítés

1. Készítsük el a kenyértésztát.
Az útifű maghéjat 2.5 dl meleg, de nem forró vízbe áztassuk be és várjunk a kocsonyásodásig. (10 -15 perc).
2. A liszteket keverjük össze a lenmaggal, sóval.
3. A liszt közepébe kialakított mélyedésbe futtassuk fel 0.5 dl vízben az élesztőt.
4. Adjuk hozzá az útifű maghéjat és keverjük / dagasszuk össze. A lisztkeverék nehezen keveredik a kocsonyás útifű maghéjjal, segítsünk be a dagasztásba a kezünkkel is. Menni fog.
5. Amikor a tészta összeáll, löttyintsünk rá kevés étolajat és géppel dagaszthatjuk tovább, amíg a tészta az edény falától simán elválik. (2-3 perc)
6. A tésztát harmadoljuk el.
Lisztezett deszkán a kezünkkel, tenyerünkkel formázzunk a virsli / bászka hosszának megfelelően téglalapokat, amelyek annyira szélesek, hogy kényelmes felcsavarást biztosítanak.
7. A kialakított téglalapokat kenjük meg a kedvenc vegán / gluténmentes szószunkkal (mi hojszin szószt használtunk, leírását lásd a megjegyzéseknél).
8. A virslit / bászkát fektessük a tésztalapra és lisztezett kézzel szorosan tekerjük fel.
9. Hideg sütőbe helyezve, 200 fokon kb. 45 perc alatt sül.
10. A kisült kenyérkéket langyosan vágjuk fel kisebb darabokra, a kenyér és a töltelék melletti résbe nyomjunk kedvenc szószainkból, tömködjünk mellé zöldfűszereket.

Megjegyzés: A hojszin szósz elkészítése
3 ek kókuszcukor, 3 ek szójaszósz, 2 ek szezámolaj, 2 ek almaecet, 2 ek tahini, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1-2 ek édes csiliszósz keverékét tegyük a tűzhelyre és forraljuk fel.
Hűtsük ki és már használhatjuk is.
A hojszin szósz sok hozzávalóból készül, nem is olcsó, de nagyon kiadós, pici kell belőle, függőséget okoz, annyira finom. Egy próbát megér.

Jó étvágyat!


bulkshop webáruház

Kenyérben sült vegán kolbász vagy virsli, „hotdog” recept bulkshop növényi alapú

Kenyérben sült vegán kolbász vagy virsli, „hotdog” recept bulkshop növényi alapú
 

A kenyérben sült vegán kolbász vagy virsli, „hotdog” recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: vegán kolbászok  |  KENYEREK  

 

bulkshop recept


                                                                                   TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA