Alapanyagként a Bulkshopban kapható AnnaPanni gluténmentes kenyérlisztet használtuk. Ezzel a lisztkeverékkel nagyon könnyű dolgozni, gyorsan elkészül, az eredmény biztos.
A krumplis pita hozzávalói 2 fő részére, nagyon bőségesen

1 bögre (2,5 dl) AnnaPanni gluténmentes lisztkeverék
A krumpli sós főző leve

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A krumplis pita elkészítése
1. Sós vízben főzzük meg, majd törjük össze a krumplit. Kicsit hűtsük ki.2. A meleg - de nem forró - krumplit keverjük a liszthez.

3. A krumpli langyosra hűlt főzőlevével gyúrjunk és néhány percig dagasszunk jól formázható tésztát. A tészta az elején kicsit ragad.
4. Lisztezett sütőpapíron, a sütőedényben nyomkodjuk hosszúkás lepényformájúra.
A sütőedényben hagyjuk kelni 15 percet.
5. Előmelegített sütőben süssük pirulásig. (200 fokon légkeveréssel legalább 40 perc). Egy idő eltelte után látni fogjuk, ahogy a tésztánk pitává fújódik.
6. A kisült pitát vágjuk ketté. Töltsük meg kedvünk szerint.
Jó étvágyat!


A krumplis pita gluténmentes lisztből recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: PALACSINTÁK | KENYEREK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA