A képeken látható (nem gluténmentes) sajtkrémeket a Bulkshop kínálatában újonnan megjelent, a boltokban már kapható Violife Görög Fehér növényi feta készítményből kevertük ki. Ez a sajtpótló készítmény növényi sajtok közül talán a legfinomabb, íze intenzív, fantasztikus, ezért is annyira közkedvelt. Az alábbi sajtkrémek készítésének motivációja az volt, hogy az egyébként jól szeletelhető „fetát” kenyérre kenhetővé tegyük, térfogatát megduplázzuk, állagát könnyűvé, szinte habossá tegyük. Különféle növényi hozzávalókkal változatos, intenzív ízeket, dekoratív megjelenést hozzunk létre. Azzal, hogy kenhetővé varázsoltuk, kétszeres mennyiségűre szaporítottuk, kiadósabbá tettük, anélkül, hogy az ízén rontottunk volna. Nagyon fogjátok szeretni, mert pillanatok alatt elkészíthető, jól eláll a hűtőben és különféle, kimeríthetetlenül sok ízvariációban elkészíthető. A képeken látható sajtkrémeket mi zöldfűszerekkel, répalével, céklaporral ízesítettük és színeztük, de készíthettünk volna spenótosat, áfonyásat, datolyásat, füstölt paprikásat is. Most ennyi fért a képekre.
A sajtkrémekhez pirítós kenyeret készítettünk, a kenyereket apróbb falatokra daraboltuk, a kenyérdarabkákat a tálalótálak aljára halmoztuk, erre adagoltuk a sajtkrémet. Különleges, kiskanállal ehető uzsonna / vacsoraételt tálaltunk így vendégeink nagy meglepetésére és örömére. Sokszor a kis ötlet is sokat számít.
Természetesen kekszek, krékerek, szeletelt zöldségek feltétjeként is pazar.
A sajtkémek különféle sós kekszek összeragasztására, töltésére is alkalmasak és finomak.
A növényi sajtkrémek hozzávalói
1 csomag Violife Görög Fehér
5-6 evőkanál növényi joghurt / növényi krém: pl. rizskrém / kókuszkrém / zabkrém
(mi saját készítésű kókuszjoghurtot használtunk)
1 púpos kávéskanál céklapor a cékláshoz
1 közepes nagyságú sárgarépa kinyomott leve a répáshoz (2 evőkanálnyi)
1 fél csokornyi apróra vágott zöldfűszer / bele is turmixolhatjuk a zöldfűszereshez
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A növényi sajtkrémek elkészítése
Először a natúr variációt készítsük el.1. A görög fehér fetát vagdaljuk apróbb darabokra egy tál aljába.
2 Tegyünk rá 5-6 evőkanálnyi növényi joghurtot vagy krémet rá és botturmix / keverőgép / habverő segítségével keverjük össze, addig, amíg szinte habos, könnyű állagú lesz.
A sajtkrém állagát könnyedén befolyásolhatjuk a hozzáadott krém vagy joghurt mennyiségével, készíthetünk hígabbat, sűrűbbet.
3. A natúr variációt gondolatban harmadoljuk el és egy-egy harmadrésznyi natúr krémhez ajuk hozzá a beleszánt ízesítőt. Keverjük alaposan össze.
4. A sajtkrémeket tálalhatjuk felszeletelt zöldségekkel, krékerekkel, kekszekkel mártogatósként, kenyérre kenhető módon, vagy ahogy a bevezetőben említettük, kis tálkákban, pirított kenyérdarabokon tálalva.
Jó étvágyat!
A növényi sajtkrém variációk hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA SAJTOK | KENYEREK | NÖVÉNYI FEHÉRJÉK