Quinoakása aszalt gyümölcsökkel
Alkalmas tápláló reggelinek, ebéd utáni desszertként, délutáni nassolásra, könnyű vacsorának.
A quinoakása hozzávalói 2 személyre
1 bögre (2,5 dl) quinoa2 bögre víz vagy
2 bögre kókusztej vagy
1 bögre kókusztej és 1 bögre víz
(A kókusztejet kókusztejporból is elkészíthetjük, általában egy bögre vízhez 2 evőkanál tejport használjunk.)
A gyümölcsökhöz
2 szem aszalt szilva
1 szem aszalt datolya
2 szem aszalt füge
1 evőkanál mazsola
1 evőkanál aszalt áfonya
1 evőkanál goji bogyó
Az aszalt gyümölcsök közül bármelyik elhagyható, vagy más aszalványra cserélhető
A karamellizált körtéhez
2 közepes nagyságú friss körte
1 evőkanál barna cukor
1-2 evőkanál mákolaj / szőlőmagolaj vagy 1 evőkanál vaj
1/2 mokkáskanál fahéj
1/2 mokkáskanál szegfűszeg
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A quinoakása elkészítése
1. A quinoát alaposan, folyó víz alatt mossuk meg.A kétszeres mennyiségű vízben / kókusztejben 15 perc alatt főzzük meg.
2. Amíg a quinoa fő, az aszalványokat tegyük egy szűrőbe és alaposan mossuk meg.
Mosás után vágjuk a datolyát, fügét, aszalt szilvát egy konyhai ollóval keskeny csíkokra. Az apróbb aszalványokat hagyjuk egészben.
Ha megfőtt a quinoa, keverjük a gyümölcsöket a forró kásához, amíg puhulnak, készítsük el a karamellizált körtét.
3. A körtéket vágjuk fel vékony karikákra.
Serpenyőben 1-2 evőkanálnyi mák vagy szőlőmagolajat olvasszunk meg, de ne legyen az olaj forró.
Olvadás után helyezzük az olajba a körtekarikákat, és ízlésünk szerin szórjunk rá barna cukrot.
A körtekarikákat forgatva sütögessük, de semmiképpen ne nagy lángon.
Ha a körte szépen karamellizálódik, zárjuk el a meleget.
Az időközben kihűlt kását, amelyben kellemesen megpuhultak az aszalt gyümölcsök, díszítsük fel a körtekarikákkal.
Jó étvágyat!
A quinoakása recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: PITÉK | ÉDESSÉGEK, DESSZERTEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA