Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Rántott kendertofu recept

Rántott kendertofu vegán recept bulkshop növényi alapú plantbased    Rántott kendertofu vegán recept bulkshop növényi alapú plantbased

Kendermagból készült "tofu" rántva

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető főétel.

bulkshop magyar vallalkozas
Előző posztunkban részletesen írtunk a kendertofu elkészítéséről. Kitűnő alternatíva azoknak, akik egészségügyi, elvi okokból nem fogyasztanak szóját, de jó választás azoknak is, akik egészséges, lektinekben szegény, fehérjedús, szuper egészséges ebédet ennének egy jó salátával, rizzsel.


Mi például „gyötört” kelkáposzta salátát is készítettünk hozzá. A salátánk attól gyötört, hogy a kelleveleket apróra vágás után addig gyúrtuk, gyömöszöltük, macsgáltuk, amíg teljesen elveszítette keménységét, szinte olyan lett, mintha forró vízzel leöntöttük volna. Innen már csak egy kis köménymag, fél citrom kifacsart leve, eritritol és egy kevés só került rá. Próbáljátok ki egyszer, nagyon fogjátok szeretni.

De most nem a salátán volt a hangsúly, hanem a kendertofun, ami ugyan kicsit morzsálódósabb, mint a szójából készült társa, de kissé gyengédebb bánásmód mellett, kíméletes pácolással és panírozással tökéletesen elkészíthető és szerintünk finomabb is mint a szójából készült.

Hozzávalók 6 szelet kendertofuhoz

1/2 csomag kendermagból készült "tofu" (elkészítését lásd itt)
Körülbelül 1 dl kedvenc páclé, mi édes csiliszószt használtunk
1 nagyobb csipet az édes csilipáchoz
2 evőkanál csicseriliszt
1 lapos kávéskanál kurkuma
4 evőkanálnyi gluténmentes morzsa / Pankó morzsa, ha nem szükséges, hogy GM legyen
3-4 evőkanál olívaolaj vagy olvasztott kókuszolaj a tepsi kikenéséhez
 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
 

A kendertofu elkészítése

1. Előkészületek:
A tofut szeleteljük fel.
Egy tapadásmentes tepsit olajozzunk ki, alaposan. Ha nincs ilyenünk, béleljük ki sütőpapírral, a papírt olajozzuk meg.
A sütőt melegítsük elő.
2. A szeleteket gyengéden megemelve tegyük a pácba. Fontos, hogy a pácolásnál a szeleteket ne helyezzük egymásra, hanem sorakoztassuk szépen egymás mellé. Legjobb erre a célra egy kisebb tepsibe tenni a pácot, ahol a szeletek nem érnek egymáshoz, könnyedén kiemelhetők, nem torlódnak. A pácban egy lapos kiemelő kanállal vagy a kezünkkel fordítsuk is meg a szeleteket, hogy mindkét oldalon érje őket a pác.
3. Pácolás után a szeleteket helyezzük át egyenként a csicserilisztes, kurkumás, tojáspótló panírba, majd onnan a zsemlemorzsába.
Mindvégig bánjunk kíméletesen a szeletekkel, ne essenek szét.
4. A zsemlemorzsából helyezzük át a szeleteket a kiolajozott tepsibe. A tepsiben fújjuk be a szeletek tetejét is olajjal vagy egyszerűen egyszer fordítsuk meg őket, hogy mindkét oldaluk olajos legyen.
5. Tegyük 170 fokos sütőbe, figyeljünk rá, amikor megpirul kivehető; nagyjából 12-15 perc alatt.
6. Tálaljuk 12 perc alatt főzött basmati vagy jázmin rizzsel. A rizsbe bőségesen keverjük friss vagy szárított zöldfűszereket, készítsünk hozzá „gyötört” kelkáposzta salátát, ahogy a bevezetőben ajánlottuk.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház


Rántott kendertofu vegán recept bulkshop növényi alapú plantbased

Rántott kendertofu vegán recept bulkshop növényi alapú plantbased
 

A rántott kendertofu recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT:  ÉTELEK  |  KENYEREK  

 

bulkshop recept


                                                                                TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA