Vegán, mindenmentes, ivólé
A mi répalénk annyiban különleges, hogy elkészítéséhez nem kell semmilyen drága préselőgép. Rostos, vitamindús, hozzátevői egyenként is nagyon egészségesek, ebben a triumvirátusban pedig még fel is erősítik egymás hatását. A benne lévő narancs antioxidáns hatása miatt tárolva is szép színű marad, napokig eláll a hűtőben. A recept végén tanácsot adunk a visszamaradt „száraz” pép felhasználására is.
Hozzávalók 1 liter répaléhez

2 hámozatlan alma
2 narancs
opcionális: 1-2 evőkanál juharszirup, ha édesre akarjuk (mi nem tettünk bele)

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A répalé elkészítése
1. A hozzávalókat mossuk, tisztítjuk, daraboljuk és az egészet egy nagyobb turmixba tesszük vagy több részletben, kisebb adagokban turmixoljuk. Indítsuk a turmixot többször, hogy alaposan, pépesre, krémesre aprítódjanak a hozzávalók.2. A pépet egy sűrű szövésű szitába/szűrőbe tesszük és a levét alaposan kinyomkodjuk, ha a lé nagyon sűrű lenne vízzel felhígítjuk.
A visszamaradt pépet egyszerűen együk meg, de nagyon szuper levest is készíthetünk belőle.
3. A leveshez a visszamaradt pépet vízzel felöntjük, édesítjük, sózzuk, fűszerezzük (fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, pici kardamommal, pici őrölt gyömbérrel) és felfőzzük, újra turmixoljuk, növényi habbal, tejszínnel dúsítjuk.
Jó étvágyat!


A répalé recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ITALOK | KRÉMEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA