A sajt kolbászjellegét a füstös ízének és a fűszerezésének köszönheti. A megszólalásig hasonlít az íze húsos testvérééhez. Hidegen fogyasztható kenyérrel, zöldségekkel, aprítható salátákba.
Hozzávalók
20 dkg füstölt sajt (mi Karaván sajtot használtunk)
10 dkg reszelhető keményebb sajt (mi Ementálit használtunk)
1 tojás
1 reszelt hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt paprika
1/2 kávéskanál füstölt paprika
1 mokkáskanál chili paprika
bors, őrölt kömény, bármilyen fűszer, amit szeretünk, de mi csak a felsoroltakat használtuk.
Elkészítés

1. Reszeljük le nagylyukú reszelőn a sajtokat, a vöröshagymát, nyomjuk szét a fokhagymát. Minden hozzávalót gyúrjunk, keverjünk össze.
2. A masszából formáljunk egy szalámirudat, tekerjük egy szétvágott / szétterített sütőzacskóba (alufólia is jó). A tekercs végeit kössük be cérnával.
3. A sajtrudat tegyük a sütőbe és 180 fokon vagy közepes erősségű gázlángon süssük meg. Hamar megsül, látni fogjuk, hogy a fólia kicsit kikerekedik, felpúposodik.
4. Hűtsük hidegre, úgy könnyű vékonyan szeletelni.
Jó étvágyat!

A sajtkolbász recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.