A tejjel készülő palacsinták kicsit pirosra sülő, a jellegzetes sült látványt - és ízt - adó küllemét úgy értük el, hogy a tésztájába reszeltünk egy almát is.
Nekünk a csicseriborsólisztes változat ízlett jobban, puhább, omlósabb, gazdagabb ízűnek tűnő. A tönkölyliszteseket könnyebb a sütés után feltekerni, a csicseriborsólisztesek hajlamosabbak a tekeréstől elrepedni. A palacsinták sütéséhez és megfordításának technikájához lentebb, az elkészítésnél adunk tanácsot.
Karfiolkrémmel töltöttük, mert karfiolunk volt elfekvőben, de készíthettük volna bármilyen zöldséges töltelékkel, sőt, ehettük volna teljesen töltelék nélkül is. A sülő palacsinták annyira finomak, ugyanis, hogy már készítés közben hajlamosak kóstolás címén elfogyni.
Hozzávalók 8 darab krumplis, karfiolkrémes palacsintához

3 evőkanál csicseriborsóliszt vagy teljes tönkölyliszt
1 kisebb alma reszelve
2 evőkanál inaktív étkezési élesztő / sörélesztővel is jó - ha szeretitek az ízét - az élesztő el is maradhat
2 lentojás (6 evőkanál víz + 2 kanál őrölt lenmag összekeverve, 5 percig pihentetve)
só, mi csak sót tettünk bele, de elbír más fűszert is, ha szeretnétek
esetleg 1-2 facsarásnyi citromlé, hogy az alma és a krumpli ne színeződjön el
esetleg kevés víz a sűrűség beállításához
kókuszzsír / olaj a sütéshez
A karfiolkrém hozzávalói
1 kisebb karfiol
1 bögre növényi tej
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 kanál inaktív étkezési élesztő / sörélesztő / el is maradat
só
fél kaliforniai / kápia paprika felaprítva, nyersen
aprított friss petrezselyemlevél / vagy szárított
bármilyen fűszer, amit szerettek vagy el tudtok képzelni a karfiol intenzív ízéhez (mi nem tettünk)

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A krumplis, karfiolkrémes palacsinta elkészítése
1. A hozzávalókból keverjük meg a palacsintát. Ne csavarjuk ki a reszelt alma és krumpli levét. Nokedli állagú egyen. Ha sűrűnek találnánk, adjunk hozzá evőkanalanként vizet.2. A serpenyő közepére, a megmelegített olajra tegyünk 1 evőkanálnyi tésztát és egy szilikonos spatulával, vagy egy kanál hátoldalával simítsuk el a tésztát kerekre - amennyire tudjuk - és a kívánt vastagságúra (lásd a képeket). Nem kell a serpenyő alját teljesen kitölteni tésztával, mert a nagy palacsintákat nehezebb megfordítani.
FONTOS! A palacsintát a közepesnél is alacsonyabb lángon, lassan kell sütni, nem kell sülés közben feszegetni, amikor megbarnul kicsit a széle, akkor érdemes a palacsintafordító eszközünkkel alányúlva lazítani és megfordítani. Ekkor már könnyen megfordítható.
3. A karfiolkrém elkészítése:
A karfiolt kissé, de csak kissé főzzük meg.
1 bögrényi növényi tejet, a megfőtt karfiolt, az inaktív élesztőt, sót, 1 evőkanál keményítőt, a fűszereket turmixoljuk meg simára.
A turmixolt masszát tegyük a tűzhelyre és főzzük fel. Ha kicsit kihűlt, aprítsuk hozzá a zöldeket és a piros kaliforniai vagy kápia paprikát.
A karfiolos tölteléket halmozzuk a palacsintákra vagy a belsejükbe.
Jó étvágyat!




A vegán krumplis palacsinta karfiolkrémmel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PALACSINTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA