Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Zöldségalaplé recept

   
Gyakran olvassuk különféle receptekben, hogy egy adott étel elkészítéséhez használjunk zöldségalaplevet.
Rengeteg munkát, időt és pénzt takaríthatunk meg, ha az alább leírt bulkpraktikát használjuk.

A Bulkshopban kapható sótlan ételízesítő nem csak sótlan, hanem minden más adalékanyagtól is mentes. Egy tökéletes szárítmány, pontosan azokkal az összetevőkkel, amelyeket egy zöldségalaplé készítésekor használnánk.

Használjuk hát alaplé készítésre. Az alaplevet aztán nagyon változatosan használhatjuk levesekhez, tészták, rizsek, gabonák főzésekor.

Hozzávalók 1 liter alapléhez
4 evőkanál zöldségszárítmány (4-5 dkg)
1 liter víz



Elkészítés

A zöldségkeveréket tegyük fel főni 1 liter hideg vízben. Lassú lángon melegítsük forrásig és türelmünktől, időnktől, lehetőségünktől függően lassan forraljuk még tovább. Ha van legalább egy óránk, akkor nagyon finom, jóízű alaplevet kapunk (kevesebb idő alatt is finom lesz). Mi nem szoktuk megsózni, de akár meg is tehetjük.

Jó étvágyat!



A zöldségalaplé recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.


A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

blog comments powered by Disqus