A répa egész évben rendelkezésre áll, ha éppen nincsenek friss zöldfűszerek, szárított, őrölt fűszerekkel is elkészíthető.
Nem igényes recept, nem kell a hozzávalókat patikapontossággal kimérni, a fűszerezését kedvünk szerint variálhatjuk. Ehetjük salátákkal, lencsével, rizzsel, kuszkusszal, bármivel. De fogyaszthatjuk burgerként, zsömlébe, kenyérszeletek közé téve is.
Hozzávalók 10 darab répaburgerhez
két nagyobb répa1 közepes nagyságú hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 bögre (2,5 dl) csicseriborsó liszt
1 púpozott evőkanál őrölt lenmag
1 nagy marék friss zöldfűszer (petrezselyem, zellerlevél, koriander, kevés bazsalikom, oregánó, amit szeretünk, amink van otthon)
1 kávéskanál kömény
1 mokkáskanál chili paprika
1 mokkáskanál füstölt paprika (elmaradhat)
kevés friss gyömbér vagy gyömbérpor
fél kaliforniai vagy kápiapaprika
1 kávéskanál vagy ízlés szerinti sómennyiség
szükség szerint víz vagy növényi tej (pl. kókusztej)

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A répaburgerek elkészítése
1. Mindent zöldséget daráljunk, őröljünk, reszeljünk meg.2. Adjuk hozzá a csicseriborsólisztet és a lenmagőrleményt. Fűszerezzük.
Ha nagyon porózus lenne, adjunk hozzá evőkanalanként vizet/tejet.
Ha híg lenne adjunk hozzá csicseriborsólisztet.
3. Egy papírral bélelt tepsibe formáljunk belőle gombócokat vagy evőkanállal egyszerűen rakjunk fasírtnyi kupacokat.
4. 180 fokos, előmelegített sütőben 35 percig sütöttük.
Jó étvágyat!




A répaburger recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK | KENYEREK | NÖVÉNYI FEHÉRJÉK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA