A rizsliszt gluténmentes, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán feltüntetett információkat is.
A pogácsa sajttal és tojással készült. Vegetáriánusoknak, mindenevőknek ajánljuk, illetve azoknak, akik a búzalisztet szeretnék lecserélni másféle lisztekre, aki szeretnek kísérletezni, akik kedvelik a hagyományostól eltérő süteményféléket.
Hozzávalók egy közepes tepsinyi pogácsához
17 dkg rizsliszt
8 dkg növényi margarin
12 dkg reszelt sajt
2.5 dl növényi tej
só ízlés szerint
3 egész tojás
Elkészítés
1. A növényi tejet tegyük fel a margarinnal együtt a tűzhelyre és hagyjuk felforrni, sózzuk meg.
2. Amikor felforrt a tej állandó keverése mellett öntsük hozzá a rizslisztet, és az edényt a tűzhelyen hagyva keverjük tovább, amíg a masszaszerűen besűrűsödik.
3. A sűrű, rizslisztes masszát tegyük félre hűlni.
4. Amikor langyosra hűlt a massza, szigorúan egyenként keverjük hozzá a tojásokat úgy, hogy mindent tojást alaposan, külön elkeverünk.
5. Picit nedves kézzel formáljunk a tésztából golyókat, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk egymás mellé őket.
6. 180 fokos sütőben süssük addig, amíg a pogácsák megnőnek és látványosan felfújódva megbarnulnak. A pogácsákat egy kicsit süssük túl, várjunk, amíg halványan megbarnulnak. Ha hamar vesszük ki őket a sütőből, könnyen összeesnek.
Mi van akkor, ha a pogácsákat idő előtt vesszük ki a sütőből és összesnek egy kicsit? Semmi. Úgy is nagyon finomak.
Jó étvágyat!
A rizslisztes sajtos pogácsa forrázott tésztából recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.